Bijgewerkt: 21 maart 2023

Stadsdominee van Amstelveen levert bijdrage aan gebedenboek

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
26-08-2020

Vorige week 34-2020 verscheen het boek ‘Gebeden voor lichte en donkere dagen', waarvoor stadsdominee Werner Pieterse het voorwoord schreef en 17 nieuwe gebeden leverde. In dit gebedenboek vindt u gebeden van diverse auteurs 'als bemoediging voor de tocht door het leven met thema’s als aanbidding, bezorgdheid, dankbaarheid, onrecht, vreugde, wanhoop en ziekte'. Het hele leven komt aan bod, met zijn zonnige momenten en schaduwkanten. In totaal zijn 200 gebeden speciaal voor dit boek geschreven en is een selectie gebeden uit de christelijke traditie opgenomen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

Ds. Werner Pieterse


'Bidden is geen ritueel dat voorbehouden is aan een godsdienst of religie. Het is het antwoord op het geheim van leven, op de erkenning van onze afhankelijkheid, op het diepe weten dat hoort bij het eigene van mens-zijn', schrijft Pieterse in het voorwoord. Gebed heeft alle vormen, met en zonder woorden, aarzelend en vol zekerheid. Dit gebedenboek biedt inspiratie om op eigen wijze vorm te geven aan gebeden in lichten en donkere dagen.’

‘Gebeden voor lichte en donkere dagen’, met gebeden van Alla Avilova, Jan de Bas, Erik Borgman, Marga Haas, Theo van den Heuvel, Agnes Hoffschulte, Eline Hoogenboom, Samuel Lee, Huub Oosterhuis, Werner Pieterse, Marleen Schoonderwoerd, Stefan Paas, Rik Torfs, Philip Troost, Elly Zuiderveld en vele anderen is verkrijgbaar bij Boekhandel Venstra. Kijk voor meer informatie op www.venstra.nl of www.pga-b.nl. Gebeden voor lichte en donkere dagen. Uitgever Kok Boekencentrum ISBN9789043534758Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.