Bijgewerkt: 25 juli 2024

Stadshart Amstelveen is winkelcentrum met 4 sterren

Nieuws -> Stadshart

Bron: Stadshart Amstelveen / HBMEO
29-11-2012

Stadshart Amstelveen is het eerste winkelcentrum van Nederland met vier sterren. Deze internationale sterrenclassificatie staat voor het niveau van de kwaliteit en de services die het centrum biedt en is vergelijkbaar met de classificatie van hotels.

De classificatie is toegekend door een onafhankelijk Frans bedrijf, dat eerder aan 9 andere winkelcentra in Europa vier sterren gaf, waaronder Carré Sénart in Parijs, Galeria Mokotow in Warschau en Forum Nacka in Stockholm. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om aan alle internationale eisen op het gebied van service, communicatie en diensten te voldoen. In totaal werd het winkelcentrum op maar liefst 571 criteria getoetst. Ook de uitstraling van het winkelcentrum is naar een hoger niveau getild.“We hebben ons best gedaan om het serviceniveau te verbeteren. De wensen van de consument veranderen. Service en beleving worden steeds belangrijker en daar moeten wij als winkelcentrum op inspelen,” zegt Ben Verheijen, manager van het winkelcentrum. “Om ons nog beter te kunnen onderscheiden introduceren wij een compleet en zeer uitgebreid pakket aan services. Wij vergelijken ons winkelcentrum met de ultieme serviceomgeving: een hotel. We hebben een receptie toegevoegd en zien onze klanten als gasten. Als ze een probleem hebben, dan hebben wij servicemedewerkers die een oplossing zoeken.”

Services die Stadshart Amstelveen heeft geïntroduceerd lopen uiteen van een personal shopper die de winkelende klant kosteloos voorziet van stylingadviezen tot en met een kindertreintje, dat door het winkelcentrum rijdt. Ook zijn er kluisjes om tassen in op te bergen en loungegebieden met iPads toegevoegd. Bovendien is het serviceniveau in de parkeergarage Q-Park Stadsplein verhoogd.

Er zijn twee elektrische oplaadpunten aangebracht en Q-Park heeft een tiental extra grote familieparkeerplaatsen gecreëerd. Ben Verheijen: “Service zit hem zeker ook in de kleine dingen. Gratis en onbeperkt wifi, een kindertoilet, een flessenverwarmer, of een leenparaplu als het regent. We kijken voortdurend verder, hoe we ieder element in de klantbeleving kunnen verbeteren!”

Stadshart Amstelveen heeft een continu stijgend bezoekersaantal van inmiddels 9,6 miljoen per jaar. Het overdekte winkelcentrum in het hart van Amstelveen heeft met meer dan 200 winkels een heel compleet winkelaanbod en wordt gezien als stijlvol en veilig, zo blijkt uit recente onderzoeken. Het kloppende Stadshart bestaat uit een mix van bijzondere lokale, nationale en internationale retailers, zoals de Bijenkorf, Zara, Guess, Pandora, Björn Borg, Triumph en Rituals. Daarnaast zijn er vernieuwende concepten zoals het eerste Bose Experience Centre in Nederland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.