Bijgewerkt: 28 september 2021

Stageplaatsen MBO College Amstelland bij de gemeente Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
15-10-2013

Herbert Raat, wethouder Onderwijs informeert de leden van de gemeenteraad

Het MBO College Amstelland verzorgt een toenemend aantal opleidingen in Amstelveen. Voor de opleidingen Openbaar Bestuur, onderdeel van de opleiding Juridische Dienstverlening heeft het MBO college Amstelland de gemeente om hulp gevraagd. Voor vijf van hun studenten zoeken zij nog een stageplaats.

raat Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Wethouder Herbert Raat (VVD)


Het College B en W van Amstelveen wil hier graag aan meewerken. De vraag past prima in ons stagebeleid. De gemeente biedt gemiddeld zo'n 25 stageplaatsen aan per jaar, verdeeld over vrijwel alle afdelingen. Er komen studenten van de universiteit, het HBO, MBO en af en toe het VMBO, variërend van 3 maanden tot een jaar.

Het voornaamste doel van het aanbieden van stageplaatsen is het overbrengen van een positief beeld van het werken voor een (gemeentelijke) overheid. Soms stroomt een leerling door naar een functie bij de gemeente.

raadhuis Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Het raadhuis van de gemeente Amstelveen


Daarnaast worden er nog snuffelstages aangeboden, die een paar weken duren. Ook organiseert de gemeente een middag beroepsoriëntatie voor HBO-studenten, waar diverse functies binnen de gemeente worden gepresenteerd. De afdeling Personeelszaken coördineert alle aanvragen en heeft ook deze aanvraag uitgezet bij de afdelingen.

Hoogachtend, Herbert Raat, wethouder P & O en OnderwijsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.