Bijgewerkt: 23 april 2024

Start campagne en fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-03-2024

Op 28 maart 2024 start Visit Amstelveen met de campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’. Als belangrijk onderdeel van deze campagne organiseert Visit Amstelveen in samenwerking met Canon de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen!’. Bewoners worden aangemoedigd om hun mooiste natuurfoto te maken en deze uiterlijk 21 april in te sturen. Een overzicht van foto’s wordt vanaf 24 mei getoond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De officiële start was tijdens het lente-ontbijt van Visit Amstelveen met ruim 80 partners van stadspromotie, toerisme en recreatie.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2024)

Het kersenbloesempark in volle bloei op 18 maart 2024 in Amstelveen

Adam Elzakalai (VVD) wethouder Stadspromotie en Economische Zaken: “Amstelveen is de groenste gemeente van de randstad. Met meer dan 100 vierkante meter per inwoner. In april en mei en laat Visit Amstelveen de stad en de regio zien wat Amstelveen te bieden heeft op het gebied natuur en de recreatiemogelijkheden die dat te bieden heeft. Inwoners en bezoekers kunnen wandelen, fietsen of sporten in ons mooie groen langs de Amstel of de Poel, in onze landelijke polders, Heemparken of Amsterdamse Bos. Inwoners kunnen, als ze de natuur ingaan, ook meedoen met een fotowedstrijd, met een echte jury.”

Fotowedstrijd. Elke inwoner van Amstelveen mag meedoen, van jong tot oud, van ervaren tot onervaren en in bezit van camera of gewoon een smartphone. Zowel een vakjury als een publieksjury zal zich over de inzendingen buigen. Ook kinderen mogen uiteraard meedoen, in de leeftijd tot 12 jaar is er zelfs een speciale prijs. Niet alleen de foto zelf, maar ook het verhaal erbij is belangrijk. Deelnemers worden uitgenodigd in een paar regels hun persoonlijke verhaal achter de foto te vertellen. Kijk voor meer informatie over de fotowedstrijd op www.visitamstelveen.nl/fotowedstrijd.

“In de lente is de natuur in Amstelveen op haar mooist. De dagen zijn langer, bloemen bloeien en de vogels laten van zich horen. Dus ga op ontdekkingstocht in de polders, bossen en parken van Amstelveen en leg dat ene bijzondere moment vast. De dauw boven de rietvelden bij de opgaande zon, een nieuwsgierige eekhoorn in het Amsterdamse bos. Het is mooi dat we voor deze wedstrijd samenwerken met het internationale bedrijf Canon dat in Amstelveen gevestigd is”-zegt Elzakalai.

Campagne Natuurlijk Amstelveen. De fotowedstrijd is onderdeel van de voorjaarscampagne van Visit Amstelveen. Want ook zonder camera is er van alles te doen in het Amstelveense groen. Het hele voorjaar staat bol van de activiteiten in de natuur. Zo worden er verschillende rondleidingen in het Amsterdamse Bos georganiseerd, maar ook op de fiets door de landelijke polders geniet je van rust en ruimte. Lees voor meer informatie over de natuur en de recreatiemogelijkheden en activiteiten in Amstelveen op de website www.visitamstelveen.nl/natuur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.