Bijgewerkt: 12 juni 2024

Start internationale culturele conferentie in P60 in Amstelveen

Nieuws -> P60

Bron: P60
01-04-2014

Actieve bijdrage van partnersteden van Amstelveen

Ruim 300 mensen uit bijna 30 landen nemen deel aan de internationale conferentie over nieuwe culturele strategieën die deze week in P60 van start gaat. Het centrale thema tijdens de conferentie is de vraag, wat de vooruitzichten zijn voor culturele organisaties in een tijd van teruglopende financiële middelen en een snel veranderende (Europese) maatschappij. De conferentie wordt georganiseerd door P60, Melkweg (Amsterdam) en het Europese netwerk –Trans Europe Halles- waar beide podia bij zijn aangesloten (www.teh.net).

Op 3 en 4 april 2014 kunnen de deelnemers 11 verschillende routes volgen rond thema’s als strategische marketing, de kunst van geld verdienen, duurzaamheid, versterking van lokale initiatieven, ontwikkeling vrijwilligerswerk, culturele samenwerking en programma concepten. Bijna 40 sprekers helpen de deelnemers op weg binnen het centraal verbindende thema ‘the future is not what it used to be’.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2014)

Gerard Lohuis, directeur van P60


Partners zijn o.a. de associatie voor culturele marketing en communicatie (ACMC), het nieuwe instituut voor architectuur, design en e-culture; de vereniging Nederlandse poppodia en festivals (VNPF), Live DMA Europees netwerk van muziek podia, de Europese Commissie en de European Cultural Foundation (ECF).

Partnersteden

Ook de partnersteden Berlijn-Tempelhof (Duitsland), Boedapest-Óbuda (Hongarije) en Woking (Verenigd Koninkrijk) hebben jongeren gestuurd om samen met Amstelveense jongeren een duurzaam activiteitenprogramma te ontwikkelen voor de toekomst.

Ontvangst gemeente

De gemeente Amstelveen biedt een diner aan in het Cobra Museum op 3 april. Burgemeester Fred de Graaf zal de deelnemers verwelkomen. Als cultureel avondprogramma treden in P60 de Voice Factory en de Amstelveen All Stars op om de rol van het poppodium in talentontwikkeling te benadrukken.

De conferentie wordt op vrijdag 4 april 2014 in P60 afgesloten met een lezing van Moukhtar Kocache, een toonaangevende cultuur ontwikkelaar die gewerkt heeft voor het cultuurfonds in New York en de Ford Foundation in Cairo.

Directeur Gerard Lohuis van P60 is blij met deze internationale aandacht: ‘Na 1999 in Tilburg ben ik trots, dat deze conferentie weer in Nederland is en dat Amstelveen daarvoor is gekozen”. Het gehele programma is te vinden op www.tehfuture.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.