Bijgewerkt: 18 mei 2024

Start online energieloket voor duurzaam wonen in Amstelland

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
24-11-2016

Op woensdag 23 november 2016 startte het regionale energieloket voor de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden in het hoofdkantoor van de Rabobank Amstel & Vecht in Amstelveen. Woningeigenaren uit acht gemeenten in deze regio, waaronder Amstelveen, kunnen via dit online platform eenvoudig aan de slag met energiebesparing of duurzame opwekking van energie voor hun woning.

Online HuisScan. Op www.regionaalenergieloket.nl/amsterdam-amstelland-meerlanden kunnen woningeigenaren een online HuisScan doen om te bepalen, wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun specifieke woning. Bewoners zien meteen wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen, zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies en financiering. De kennisbank van het energieloket bevat informatie over energiebesparende maatregelen zoals isolatie, HR++ glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2016)

Wethouder Peter Bot legt uit, waarom de start van het energieloket in Amstelveen is. Amstelveen is coördinator van de acht gemeenten


Peter Bot (BBA) wethouder Duurzaamheid :“Veel woningeigenaren hebben de intentie om duurzame maatregelen te nemen, maar weten vaak niet waar te beginnen. Door alle informatie op één digitaal loket te bieden, maken we het bewoners makkelijker om daadwerkelijk de stap te zetten om hun woning te verduurzamen, of zelf energie op te wekken. Ze krijgen een advies op maat op een online marktplaats, waar vraag en aanbod van regionale ondernemers samenkomt. Inwoners kunnen maatregelen om een woning energetisch te verbeteren meefinancieren bij hun hypotheekaanvraag. Onder andere duurzaamheidspartner Rabobank Amstel en Vecht biedt dit aan naast een energieadviestraject in samenwerking met Bleeve.”

Foto Amstelveen
(Foto Patrick Hesse
- 2016)


Vlnr: Wethouders Jop Kluis (Aalsmeer), Jacqueline de Maa (Ouder-Amstel), Hans Bouma (Uithoorn), Peter Bot (Amstelveen), Ruud Grondel (Diemen) en David Moolenburgh (De Ronde Venen). Op de foto ontbreken wethouders Abdeluheb Choho (Amsterdam) en John Nederstigt (Haarlemmermeer)


Reinier Schneider van het Regionaal Energieloket: “Het digitale loket ontzorgt woningeigenaren en maakt het nemen van energiemaatregelen makkelijk en overzichtelijk. De HuisScan geeft in een paar minuten inzicht in de mogelijkheden van elke woning. Bovendien verwijst het loket direct door naar lokale en regionale vakbedrijven om eenvoudig offertes op te vragen. Met o.a. een reviewsysteem is te zien hoe andere woningeigenaren de bedrijven hebben beoordeeld. Woningeigenaren zijn met een extra installatiegarantie via het energieloket ook verzekerd van een goede afronding.” Het regionaal energieloket is ontwikkeld door Bleeve in samenwerking met de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Haarlemmermeer, Ouder-Amstel, Uithoorn en De Ronde Venen. In de komende maanden wordt het energieloket verder ontwikkeld en uitgebreid met lokale en regionale aanbieders.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.