Bijgewerkt: 12 juni 2024

Start rondvaarten in het Amsterdamse Bos

Nieuws -> Amsterdamse Bos

Bron: Amsterdamse Bos
22-04-2010

Vanaf zaterdag 1 mei 2010 zijn er rondvaarten te boeken in het Amsterdamse Bos. Ter ere daarvan wordt op vrijdag 23 april de rondvaartboot gedoopt. De Jacoba Mulder is gerenoveerd en vaarklaar gemaakt in samenwerking met het Havencollege.

Het Havencollege biedt mensen met een langdurige uitkering leerwerktrajecten in de haven. De gemeente Amsterdam wil op deze manier meer mensen naar een baan begeleiden. Op 23 april vaart de rondvaartboot vanaf het Havencollege naar de steiger van café-restaurant

De Schreierstoren, aan de Prins Hendrikkade 94-95. Daar wordt de boot gedoopt.

Het programma start om 12.00 uur. Vervolgens wordt de boot via de grachten naar het Amsterdamse Bos gevaren.

De rondvaart

De rondvaartboot maakt een tocht van 1,5 uur, langs de Zonneweide en de Kleine en Grote Speelweide. Speciale verzoeken zijn ook mogelijk. Iedere rondvaart start bij de Amsterdamse Manege, Nieuwe Kalfjeslaan 25, Amstelveen. Er kunnen maximaal 30 personen mee.

Op vrijdag en zaterdag vaart de rondvaartboot alleen voor groepen, voor de zondag worden losse kaarten verkocht. De kosten zijn € 10,- per persoon voor volwassenen, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar kost een kaartje € 5,-. Boekingen en kaartverkoop worden verzorgd door het Bezoekerscentrum Amsterdamse Bos, telefoon: 020-5456100 (van 12.00 tot 17.00 uur), e-mail: bezoekerscentrum@dmo.amsterdam.nl . Het seizoen loopt tot en met zondag 26 september 2010.

Werken aan een baan

Iedereen moet kunnen meedoen op de arbeidsmarkt. Iedereen moet de mogelijkheid hebben om werkervaring op te doen en vaardigheden te leren. In mei 2009 zijn de eerste werkgelegenheidstrajecten gestart in het Amsterdamse Bos. Het Amsterdamse Bos is onderdeel van de Dienst Maatschappelijkle Ontwikkeling. De trajecten zijn opgezet in samenwerking met de Dienst Werk en Inkomen (DWI). De renovatie van de rondvaartboot is een voorbeeld van zo’n werkgelegenheidstraject.

De werkgelegenheidstrajecten helpen klanten van DWI richting de reguliere arbeidsmarkt. De werkzaamheden zijn aanvullend op het reguliere werk dat door de medewerkers van het Amsterdamse Bos wordt gedaan. De werkzaamheden zijn voornamelijk op het gebied van beheer en onderhoud. Het Amsterdamse Bos vervult zo een maatschappelijke rol en biedt voor veel Amsterdammers een goede start.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.