Bijgewerkt: 28 maart 2024

Start tweede Internationale SchakelKlas in Amstelland

Nieuws -> Informatief

Bron: Jasmijn Vreugdenhil
22-03-2015

Op vrijdag 20 maart 2015 was de officiële start van de tweede ISK-klas in Amstelland. Deze klas is ondergebracht bij de Amstelveense Scholengemeenschap Panta Rhei, die al jarenlang ervaring heeft met een eerste ISK-klas. De ISK-voorziening wordt gefaciliteerd door de gemeenten Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. De VO-scholen in Amstelland ondertekenden een convenant, waarin zij zich verplichten de leerlingen die vanuit de ISK-klas doorstromen naar regulier onderwijs een plaats te bieden. Samen lieten de ISK-leerlingen en de aanwezige wethouders ballonnen op met vlaggen die de veelkleurigheid van de ISK verbeeldden.

Foto Amstelveen
(Foto Panta Rhei - 2015)

Dhr. Bert de Weerd - algemeen directeur van Scholengemeenschap Panta Rhei ontvangt Maaike Veeningen, (D66) wethouder Onderwijs en andere deelnemers tijdens de was de offici?le start van de tweede ISK-klas in Amstelland


ISK (Internationale SchakelKlas) is een voorziening voor kinderen van 12 tot 16 jaar die net in Nederland zijn en de taal nog niet goed machtig zijn. De nadruk ligt er op het leren van de Nederlandse taal. Daarnaast speelt burgerschapsonderwijs (kennis van de Nederlandse samenleving) een belangrijke rol. Verder krijgen de leerlingen onder andere les in de vakken wiskunde en Engels. Het belangrijkste doel van het ISK-traject, dat maximaal tweeëneenhalf jaar duurt, is om de leerlingen door te schakelen naar het reguliere Nederlandstalige onderwijs binnen Panta Rhei of een van de andere scholen in de regio. Met het openen van deze tweede ISK-klas hopen de gemeenten de ontstane wachtlijst snel weg te kunnen werken. Vanaf 2 maart 2015 volgt de tweede ISK-klas al de lessen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.