Bijgewerkt: 16 juni 2024

Start van Schooljudo in Amstelveen

Nieuws -> Sport

Bron: Schooljudo.nl
27-08-2013

Deze week (35-2013) starten er 4 scholen in de Amstelveen voor het derde jaar met het programma Schooljudo.nl. Circa 200 kinderen krijgen 12 weken lang judo aangeboden. Al 8 jaar is Schooljudo.nl het judoprogramma voor kinderen in de leeftijd 6 t/m 12 jaar binnen het basisonderwijs.

Aan de hand van judovormen wordt tijdens een schoolse en naschoolse periode gewerkt aan normen, waarden, weerbaarheid, samenwerken, conditie en coördinatie. Zilveren Kruis Achmea heeft zich als landelijk partner verbonden aan het programma Schooljudo.nl.Op deze wijze draagt de zorgverzekeraar bij aan de gezondheid van de jeugd en maakt zij het mogelijk voor de jeugd om te judoën. Jaarlijks kunnen er door deze steun ruim 20.000 kinderen op verschillende scholen in Nederland meedoen aan het programma.

Schooljudo in de gemeente

De gemeente Amstelveen heeft mede mogelijk gemaakt, dat OBS de Pionier, OBS de Zwaluw, BS de Cirkel en Willem -Alexanderschool kunnen deelnemen aan het programma Schooljudo. Alle groepen 3 en 4 werken tijdens een 6-weeks binnenschools programma aan belangrijke opvoedkundige elementen, die middels het judo speels onderwezen worden.

Wereldkampioen judo en Olympisch medaillewinnaar Ruben Houkes is ambassadeur van Schooljudo.nl en zal tijdens het programma een judoclinic verzorgen. De kinderen komen zo heel dicht bij een echte Olympische medaille, dat de impact van het programma vergroot. Middels de clinic worden de kinderen gestimuleerd een naschools traject van 6 weken te volgen en uiteindelijk door te stromen naar de lokale judovereniging. Het speciaal ontwikkelde lespakket wordt verzorgd door judoclubs.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.