Bijgewerkt: 21 september 2021

Start voorbereiding Rollatorloop 2014

Nieuws -> Informatief

Bron: Sportbedrijf Amstelveen
18-03-2014

De lente is begonnen, kom mee naar buiten allemaal! Op 26 maart 2014 wordt bij woonzorgcentrum Klaasje Zevenster het startsein gegeven voor het wandelseizoen. Daar gaat een groep wekelijks een ommetje maken vanuit Klaasje. Afgelopen jaar hebben 11 Amstelveners in september meegedaan aan de rollatorloop in het Olympisch Stadion in Amsterdam. We hopen dit jaar met meer wandelaars mee te gaan doen, en, als voorbereiding vanaf nu regelmatig te gaan wandelen met, of zonder rollator.

Foto Amstelveen
(Bron Sportbedrijf Amstelveen - 2014)

Rollator wandelaars in het Olympisch Stadion in Amsterdam


Doel van deze actie is om zoveel mogelijk mensen die minder mobiel zijn, en die al dan niet  met een rollator lopen, (weer) in beweging te krijgen. Dit hoeven niet alleen maar ouderen te zijn. De rollatorloop is niet het doel op zich, maar het is natuurlijk wel leuk als we daar met veel Amstelveners aan mee gaan doen.

Rollatorwandelgroepjes

Het zou mooi zijn als er vanuit de verschillende wijken van Amstelveen wandelgroepjes ontstaan. Het kunnen vaste wandelgroepjes zijn, of dat men op een bepaald tijdstip en plek bijvoorbeeld wekelijks mee kan wandelen. Het gaat dan om een wandeling in een rustig tempo van een half uur/ drie kwartier, met een kopje koffie/thee tot besluit.

Initiatieven

Er zijn momenteel plannen en wensen om te starten vanuit de volgende locaties: Klaasje Zevenster, Seineflat, Kringloop, Luwte, Ons Tweede Thuis, Huis aan de Poel, Nieuw Vredeveld en Middenhof

Wandelen voor fitte(re) ouderen

Naast deze initiatieven mbt de rollatorloop willen we Amstelveen-breed het wandelen propageren, dus ook de fitte(re) ouderen betrekken bij de initiatieven. Er is een vragenlijst opgesteld om hun behoefte te peilen en binnenkort verschijnt een overzicht van het reeds bestaande wandelaanbod in Amstelveen

Zin om mee te doen?

Leest u dit bericht en hebt u interesse om aan te sluiten bij een (rollator) groepje neem contact op. Zodra er een aantal enthousiaste wandelaars zijn kunnen  we van start gaan. Wilt u op een bepaalde locatie mee wandelen, of hebt u interesse om een groepje te begeleiden ( we zoeken bijvoorbeeld nog begeleiders voor een groepje bij de Kringloop), laat het ons weten: Karin Niekel, tel 020 – 3450295Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.