Bijgewerkt: 2 maart 2024

Startbaan krijgt nieuwe biljartaccommodatie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-10-2010

Het college stelt de raad voor om in te stemmen met de bouw een nieuwe biljartaccommodatie bij de tennishallen aan de Startbaan. Dit ter vervanging van de huidige biljartruimte in de Bankrashal, die in 2011 wordt gesloopt.

Elf Amstelveense biljartverenigingen, samen goed voor 250 leden, spelen nu op wedstrijd- en recreatief niveau in de Bankrashal. Zij huren daarvoor een ruimte met negen biljarts en een snookertafel van het Sportbedrijf Amstelveen. De Bankrashal wordt in 2011 afgebroken en vervangen door een nieuwe sporthal bij de school Panta Rhei. Hier is niet voorzien in een nieuwe biljartruimte.

Het college onderschrijft het belang van een vergelijkbaar alternatief voor de biljarters. Onderzoek toont aan dat een aanbouw aan de tennishallen Startbaan een goede mogelijkheid is: er is daar voldoende ruimte en men kan gebruik maken van de bar en de toiletten in de tennishallen.

Vastgoed-portefeuillehouder Groot, CDA, hierover: “Met deze investering hebben wij een totale oplossing voor het vervallen van de Bankrashal. Iedere sporter heeft een vervangende ruimte gekregen.”

Sport-portefeuillehouder Levie, BBA, vult hem aan: “Het is een mooi staaltje samenwerking tussen de afdelingen Sport en Vastgoed binnen de gemeentelijke organisatie.. We kunnen trots zijn op dit resultaat.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.