Bijgewerkt: 9 mei 2021

Startsein golf door Amstelveen voor Zontax

Nieuws -> Sociaal

Bron: Jan de Vries
29-05-2009

Met een ferme klap heeft wethouder Dolf Veenboer de afslag verricht voor Park Golf Amstelveen. Op 10 september 2009 wordt dwars door Amstelveen voor een goed doel gegolfd! Tijdens de Kick Off voor dit evenement riep Olga Commandeur sponsors en deelnemers op om hieraan mee te doen.

Golf Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Golfen voor een goed doel


Initiatiefnemer van Park Golf Amstelveen is de Stichting Interservice Amstelveen, een samenwerkingsverband van de serviceclubs Rotary, Lions, Kiwanis en Rotaract. Het doel is de financiering van een nieuwe rolstoeltoegankelijke bus voor het Zonnehuis Amstelveen mogelijk te maken. De gemeente Amstelveen heeft aangekondigd de eerste € 10.000 voor haar rekening te nemen. Een aantal fondsen (waaronder de Amstelveense stichting Theo Janssen M.O.C.) heeft ook al een bijdrage toegezegd.

Elke Amstelvener kan een steentje bijdragen! Iedereen kan op 10 september een hole-in-one proberen te slaan. Er komt ook een speciale putting green in het Stadshart. Verder wordt er een groots opgezette loterij, een zgn. Ball Drop met golfballetjes, georganiseerd. Meer informatie hierover wordt de komende maanden bekend gemaakt.

De inschrijving voor deelname aan Parkgolf Amstelveen, zowel voor particulieren als voor bedrijven, is gestart. Belangstellenden kunnen zich opgeven via de website www.parkgolfamstelveen.nl

Park Golf Amstelveen?

Het golfevenement vindt plaats op donderdag 10 september 2009. In en rond Amstelveen worden een 18-tal holes gerealiseerd. Voor de ligging van de geprojecteerde holes (onder voorbehoud) wordt verwezen naar www.parkgolfamstelveen.nl. De kosten per flight van 4 personen bedragen € 800. Sponsors kunnen meedoen voor bedragen variërend tussen de € 1.000 en € 10.000. Meer sponsorinformatie is ook op de website te vinden in Sponsormogelijkheden.

De Stichting Interservice Amstelveen

Begin 2009 hebben zeven serviceclubs in Amstelveen besloten een uniek samenwerkingsverband aan te gaan onder de naam Stichting Interservice Amstelveen. De deelnemende clubs zijn Rotaryclub Amstelveen, Rotaryclub-Amstel, Rotaryclub Nieuwer-Amstel, Rotaract, Lionsclub Amstelveen, Lionsclub Mingle en Kiwanisclub Amsterdam Amstel. Doelstelling van de stichting is onder meer om gelden bij elkaar te krijgen voor goede doelen door fundraising.

Het Zonnehuis Amstelveen

Het Zonnehuis Amstelveen, onderdeel van de Zonnehuisgroep Amstelland, is een woonzorgcentrum waar ongeveer 300 ouderen met somatische en/of psychogeriatrische problematiek wonen. Van de bewoners is 90% rolstoelgebonden en de overigen maken bijna allemaal gebruik van een rollator. De mobiliteit van de bewoners neemt de laatste jaren steeds verder af, waardoor zelfstandig participeren in de maatschappij steeds moeizamer is geworden.

Daarom wil het Zonnehuis Amstelveen de dienstverlening aan haar bewoners en cliënten aanpassen aan de eisen van deze tijd door het vernieuwen van een (inmiddels sterk verouderde) rolstoeltoegankelijke bus. Bewoners en cliënten kunnen, dankzij deze bus, uitstapjes maken, winkelen in Amstelveen, op bezoek bij familieleden of vrienden etc. Ook cliënten van de afdeling dagbehandeling kunnen voor uitstapjes gebruik maken van de rolstoelbus.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.