Bijgewerkt: 20 april 2024

Steeds meer problemen met de online aankoop

Nieuws -> Informatief

Bron: CBS
19-12-2016

Nederlanders die goederen, of diensten via internet kopen zeggen dit jaar weer iets meer problemen te ervaren dan in 2015. Ruim 4 op de 10 online shoppers (42 %) zegt in 2016 moeilijkheden gehad te hebben bij het kopen van spullen, of diensten via internet. Een jaar eerder was dat met 40 procent iets minder. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Foto Amstelveen
(Bron CBS - 2016)

Bijna drie kwart van de inwoners van Nederland zegt in 2016 weleens online aankopen te hebben gedaan voor privédoeleinden


Als voornaamste probleem geven e-shoppers op, dat goederen of diensten te laat bezorgd worden. 23 procent van de mensen die goederen, of diensten via internet kochten, meldden dit. Daarna worden technische problemen (12 %) bij het bestellen, of betalen via internet genoemd. Ook zegt 9 procent van de e-shoppers, dat ze het afgelopen jaar verkeerde, of beschadigde goederen bezorgd kregen.

Het aantal online kopers die moeilijkheden ondervonden, omdat bedrijven geen goederen, of diensten in Nederland leverden is gestegen van 4 % in 2015 naar 6 % dit jaar. Een klein deel van de e-shoppers, 3 %, zegt last gehad te hebben van digitale koopfraude. In 2015 was dit iets lager, 2 %.

Bijna drie kwart van de inwoners van Nederland zegt in 2016 weleens online aankopen te hebben gedaan voor privédoeleinden. Een toename van 9 procentpunt vergeleken met vier jaar eerder. Het aandeel e-shoppers van 65 jaar, of ouder is het meest gestegen. Van alle goederen en diensten is de aankoop van levensmiddelen sinds 2012 het snelst gegroeid.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.