Bijgewerkt: 14 augustus 2022

Stem op het kunstwerk dat de gemeentelijke kunstcollectie zal verrijken

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
25-07-2022

De gemeente Amstelveen laat de inwoners van Amstelveen stemmen op het kunstwerk dat een plaats verdient in de gemeentelijke kunstcollectie. Het gaat om een kunstwerk van Saskia Boelsums. Zij maakte landschapsfoto's van Amstelveen die goed aansluiten bij de tentoonstelling 'Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie'. Deze werken zijn momenteel te zien in Museum JAN. Er kan online gestemd worden via Denk Mee Amstelveen.

Tot en met 25 september 2022 is in Museum JAN een deel van de gemeentelijke kunstschatten te zien tijdens de tentoonstelling Verzameld voor Amstelveen – de gemeentelijke kunstcollectie. Museum JAN toont een keuze uit de zogenaamde Topografische Atlas. Een deelcollectie, waarin het (veranderende) Amstelveense landschap centraal staat. Gelijktijdig vindt er in Museum JAN een expositie plaats van het werk van Saskia Boelsums (1960), een van oorsprong Amstelveense landschapsfotograaf. De schilderachtige landschapsfoto’s van Boelsums hebben een sterke eigen signatuur. Speciaal voor deze expositie maakte Saskia Boelsums een serie over Amstelveense landschappen die goed aansluit bij de collectie van de Topografische Atlas.

Foto Amstelveen
(Bron Saskia Boelsums - 2022)

De drie foto's van Saskia Boelsums


Kunstcollectie uitbreiden. De gemeente heeft besloten een werk van Boelsums aan te kopen om daarmee haar kunstcollectie te verrijken. De Adviescommissie Beeldende Kunst Amstelveen (ABK) maakte hiervoor een selectie van drie kunstwerken. Het gaat om foto’s van het Amsterdamse Bos, de Urbanuskerk en de Oeverlanden langs de Poel. 'De afgelopen periode heeft de gemeenteraad geld vrijgemaakt, zodat een team van onder meer kunsthistorici hebben kunnen werken aan het behoud en beheer van de gemeentelijke kunstcollectie die lange tijd in depot lag. We hebben in de afgelopen periode nieuwe werken van jonge talentvolle Amstelveense kunstenaars aangekocht en zetten de traditie voort om onze collectie te blijven verrijken. We nodigen u graag uit om ons daarbij te helpen en te stemmen op uw favoriete kunstwerk van Saskia Boelsums. Breng uw stem uit en wie weet ziet u uw keuze terug in de collectie' -zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Kunst en Cultuur.

Hoe kunt u stemmen? Stemmen kan via het participatieplatform Denk Mee Amstelveen. Hierop zijn de drie kunstwerken te vinden waaruit gekozen kan worden. De kunstwerken zijn ook te zien in Museum JAN. De tentoonstelling is gratis toegankelijk voor alle inwoners van Amstelveen. Laat bij uw keuze het formaat van het kunstwerk niet meewegen. Het aan te kopen formaat is in alle gevallen gelijk. Het werk met de meeste stemmen wordt toegevoegd aan de gemeentelijke collectie. Stemmen kan tot en met 25 september 2022.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.