Bijgewerkt: 30 april 2024

Stem op jouw favoriete muurschildering in busstation Amstelveen

Nieuws -> Stadshart

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2024

De gemeente Amstelveen is hard aan het werk om het busstation Amstelveen in het Stadshart aantrekkelijker te maken voor reizigers. Naast onderhoudswerkzaamheden gaan we een 12 meter lange wand op het busstation verfraaien met kunst. Als Amstelvener kun je stemmen op je favoriete ontwerp via het online participatieplatform Denk Mee Amstelveen

De gemeente vindt het belangrijk dat het busstation een aantrekkelijke uitstraling krijgt. “We willen dat het busstation echt een visitekaartje van Amstelveen is”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur, verkeer en vervoer). “Naast een grondige onderhoudsbeurt willen we graag iets toevoegen aan het station, waar reizigers blij van worden of met elkaar over in gesprek kunnen gaan. ‘De stad als podium’ is ook de titel van onze cultuuragenda met als doel álle Amstelveners in aanraking te laten komen met kunst en cultuur. Daar horen reizigers natuurlijk ook bij.”

Afscheidingswand
De  muurschildering wordt op een afscheidingswand in de hoek van het busstation (onder de op- en afrit van de erboven gelegen parkeergarage) aangebracht. De wand is bijna 4 meter hoog en 12 meter breed. De gemeente Amstelveen heeft op advies van de Adviescommissie Beeldende Kunst (ABK) twee lokale kunstenaars uitgenodigd om op deze wand een kunstuiting te realiseren.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Muurschilderingen in het busstation

Stem mee
Kunstenaars Irene Brok en Mees van Rijckevorsel hebben twee ontwerpen ingediend. De keuze van Amstelveners is doorslaggevend. Dus maak een account op het online platform Denk Mee Amstelveen aan (denkmee.amstelveen.nl) en stem mee! Wie weet zie je jouw favoriete ontwerp eind mei terug in het busstation. Stemmen kan tot en met 28 april.

Onderhoud
Sinds kort wordt op het busstation in het Stadshart intensiever schoongemaakt en is de verlichting verbeterd. Op korte termijn krijgt het plafond van het overdekte deel van het busstation een hogedrukreiniging. Verder heeft er een gerichte actie plaatsgevonden om weesfietsen en fietswrakken te verwijderen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.