Bijgewerkt: 25 juli 2024

Stemming op de Nederlandse arbeidsmarkt valt flink terug

Nieuws -> Informatief

Bron: ING
15-11-2012

De stemming onder consumenten over de arbeidsmarkt is flink teruggevallen. Vorige week bleek al, dat het Regeerakkoord het vertrouwen van consumenten in de economie drukt. Nu blijkt ook, dat het vertrouwen in de arbeidsmarkt een forse deuk heeft opgelopen.

Per saldo verkleint het nieuwe Regeerakkoord de baanzekerheid onder consumenten. Dat blijkt uit de ING Vraag van Vandaag van de afgelopen week onder gemiddeld 53.100 respondenten per dag.

arbeidsmarkt Amstelveen
(Bron ING - 2012)

Het Regeerakkoord bleek vorige week het vertrouwen van consumenten in de economie niet veel goed te doen


Deze maand heeft maar liefst 81% van de respondenten op de ING Vraag van Vandaag de arbeidsmarkt voor werknemers over de afgelopen drie maanden zien verslechteren. Slechts een beperkte groep van 4% nam een verbetering waar. Daarmee is de algemene stemming flink gedaald. Inmiddels is de stemming teruggezakt naar het niveau van begin 2009.

Het Regeerakkoord bleek vorige week het vertrouwen van consumenten in de economie niet veel goed te doen. Per saldo zijn de respondenten op de Vraag van Vandaag van mening, dat het nieuwe Regeerakkoord hun baanzekerheid verkleint. Ruim een derde (35%) ziet zijn baanzekerheid dalen, een groep van 15% is juist zekerder van zijn of haar baan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.