Bijgewerkt: 15 juni 2024

Sterk weekend voor DVH-Amstelveen honk- en softbal

Nieuws -> Sport

Bron: Robert Smit DVH
24-09-2012

DVH - Verdedigend landskampioen heren 1 softbal won twee keer afgetekend van Adegeest met 15-0 en 10-1, waardoor de eerste plaats in de reguliere competitie verzekerd is en daarmee ook het thuisvoordeel in de Holland Series.

Dames softbal 1 moest twee keer winnen van de Zuidvogels uit Huizen, om rechtstreekse degradatie naar de 1e klasse te ontlopen en dat deden de dames dan ook met een 7-0 en een 4-3 overwinning, beide wedstrijden gepitched door de onvermoeibare Danielle Joosten, die ieder weekend wel sterker lijkt te worden. Vanaf volgende week volgt er een ‘best of five’ series tegen de nummer 2 van de eerste klasse, om het lijfsbehoud in de overgangsklasse, en zoals het er nu naar uit ziet, wordt Onze Gezellen uit Haarlem daarin de tegenstander.

dvh Amstelveen
(Foto Rob Smit - 2012)

Honkbal Kampioenen 2012 van DVH


Heren honkbal 1 verloren zicht op het kampioenschap in de 3e klasse, door een wat teleurstellend 8-7 verlies tegen Ban Topa uit Amsterdam. Wel kunnen de mannen van coach van Duffelen volgende week de tweede plek, en daarmee promotie naar de 2e klasse landelijk, zeker stellen door de thuiswedstrijd tegen OVVO (ook uit Amsterdam) te winnen.

Beter verging het de mannen van honkbal 2, die in een superspannende beslissende wedstrijd (5-4) tegen het sterke Boekaniers het kampioenschap in de 4e klasse wisten binnen te slepen, en daarmee promotie naar de 3e klasse hebben afgedwongen.

De meiden topsport Junioren deden ook goede zaken in drie wedstrijden dit weekend. Vrijdagavond werden de Victrix in Alkmaar met 0-12 van het veld geveegd. Zondag eindigde de belangrijke wedstrijd tegen mede play-off kandidaat Twins uit Oosterhout in een spannend 3-3 gelijkspel, en werd wederom van de Victrix gewonnen met 4-5.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.