Bijgewerkt: 26 november 2021

Steun voor Golfodrome

Nieuws -> Informatief

Bron: Amstelveens Weekblad
17-08-2007

Een dik pakket met 700 steunbetuigingen voor aanleg van het Golfodrome aan de rand van Amstelveen is maandag in Haarlem overhandigd aan gedeputeerde Ton Hooijmaijers. De actie is bedoeld als tegenwicht tegen de protesten tegen aanleg van een golfbaan in het noordoostelijk deel van de Bovenkerkerpolder.

De steunbetuigingen zijn bedoeld als reactie op de partiële herziening van het streekplan die aanleg van het Golfodrome mogelijk moet maken. Woordvoerders van de groep voorstanders zijn Guus Annokkee en volleybalcoach Bert Goedkoop.

Golfbal Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een golfbal valt in het virtuele water. Wordt in de Bovenkerkerpolder een golfbaan gebouwd, of blijft het een weidevogelgebied?De twee vinden dat er in de pers tot op heden te weinig aandacht is geweest voor voorstanders van het initiatief van Tineke en Ger Loogman. Goedkoop en Annokkee hebben aan de informatieavonden die ze over het plan hebben bijgewoond slechts positieve indrukken overgehouden. Ze vinden dat argumenten van tegenstanders grotendeels zijn ontzenuwd of door aanpassing van het oorspronkelijk plan teniet zijn gedaan. In hun zienswijze zijn 45 argumenten voor aanleg van het Golfodrome opgenomen.

Tegenstanders van het plan zijn onder meer de actiegroepen ‘Golfodrama’ en ‘Bovenkerkerpolder Natuurlijk’. Inmiddels heeft ook de stichting Beschermers Amstelland bezwaar gemaakt tegen de voorgenomen wijziging van het streekplan die niet alleen aanleg van de golfbaan, maar ook woningbouw in een ander deel van de Bovenkerkerpolder mogelijk maakt.

De ‘beschermers’ noemen beide voorstellen ‘zeer bedreigend voor het voortbestaan van de Bovenkerkerpolder als vitaal agrarisch gebied en als open en stil weidevogelgebied’. Aanvaarding van de plannen zou volgens de stichting betekenen dat ‘opnieuw wordt geknaagd aan de randen van een voor de stedelijke omgeving uniek gebied; het Amstelland.’ De plannen sporen volgens haar in geen enkel opzicht met uitgangspunten voor de toekomst van Amstelland.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS