Bijgewerkt: 10 mei 2021

Steun voor het wandelproject Rode Kruis en Vita

Nieuws -> Sociaal

Bron: Rode Kruis Amstelveen
16-04-2012

Het wandelproject is voor oudere Amstelveners die niet goed kunnen zien, lopen, of zich buitenhuis onzeker voelen. Die is opgezet door het plaatselijke Rode Kruis en Vita Welzijn & Advies. Van maart tot en met half november wordt vier ochtenden per week gewandeld, met hulp van een aantal vrijwilligers.

De wandeling begint steeds bij één van de Amstelveense wijksteunpunten en leidt bij mooi weer naar een van de Amstelveense parken.  Als het regent, of koud is, wordt naar een andere locatie uitgeweken, zoals een van de winkelcentra in Amstelveen of omgeving.  Voor vervoer heen en terug naar die wandellocaties zet het Rode Kruis haar bus in.

Omdat Vita (wegens verminderde gemeentelijke subsidie) moet bezuinigen en het Rode Kruis met dalende inkomsten kampt, doemde voor dit jaar een financiële donkere wolk aan de horizon. Stichting Theo Janssen M.O.C. heeft besloten om het wandelproject dit jaar te subsidiëren.

Wilma Stokkel: “Vita stelt zich tot doel mensen, (waaronder) ouderen te ondersteunen op kwetsbare momenten in het leven. Op de wijksteunpunten vinden verschillende activiteiten voor ouderen plaats waaronder het wandelproject. Door de bezuiniging hebben wij contact opgenomen met het Theo Janssen MOC om een aanvraag te doen voor een donatie.

wandelaars Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Ouderen kunnen wandelen in het Amsterdamse Bos met de ondersteuning van Rode Kruis en Vita


Wij kunnen met veel genoegen laten weten, dat het Theo Janssen MOC de aanvraag heeft gehonoreerd zodat wij dit project zonder extreme verhoging toch weer kunnen laten plaatsvinden”.  

Rob Kramer (voorzitter Theo Janssen ): “De Stichting Theo Janssen MOC heeft als sponsorfilosofie om donaties te verstrekken aan sociale en culturele projecten, waarvoor geen of te weinig overheidsgeld beschikbaar is. De projecten moeten in onze regio georganiseerd worden. De stichting is er van overtuigd, dat deze wandeltochten, die als doel hebben oudere inwoners van Amstelveen die zich onzeker of eenzaam voelen, uit hun isolement te halen en zo actiever te maken, uitstekend in deze filosofie past".

Wie aan het project wil deelnemen kan zich aanmelden bij Vita Welzijn en Advies (tel: 020 – 645 54 70) of het Rode Kruis (tel: 020 – 641 44 99). Er wordt vier keer per week gewandeld: dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. De groepen vertrekken van respectievelijk Middenhof (Willem Dreesweg 155), M.O.C. (Lindenlaan 75), De Bolder (Groenhof 140 – 141) en  Pluspunt (Smeenklaan 1).

Deelnemers verzamelen van 09.45 tot 10.15 uur, drinken samen koffie en worden vervolgens naar de wandellocatie vervoerd. Van 10.30 tot 11.15 uur wordt gewandeld, waarna men terug wordt gebracht naar het vertrekpunt. Volgens voorzitter Yeter Tan van het Rode Kruis bestaat weliswaar de primaire doelgroep uit slechtzienden, mensen met een rollator, of anderen die zich onzeker voelen, maar zijn ook andere ouderen die er eens uit willen welkom (al kunnen die geen gebruik maken van de Rode Kruis bus).

“Het al jaren goedlopende project vervult zowel fysiek als mentaal een belangrijke functie. De deelnemers moeten wel in staat zijn zo’n 800 meter te wandelen eventueel met de rollator.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.