Bijgewerkt: 25 juli 2024

Steuntje in de rug van de vastgoedmarkt

Nieuws -> Overheid

Bron: Rijksoverheid
02-11-2012

De vastgoedmarkt krijgt een steuntje in de rug. Kopers van nieuw zakelijk vastgoed kunnen langer een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting. De termijn van zes maanden is per 1 november 2012 uitgebreid van 6 maanden naar 2 jaar. Dat heeft staatssecretaris Weekers van Financiën besloten.

weekers Amstelveen
(Bron Rijksoverheid - 2012)

Frans Weekers (VVD), staatssecretaris van Financiën


De staatssecretaris komt hiermee tegemoet aan de wens van de sector. “Ik hoop, dat dit een positieve stimulans geeft aan de verkoop van bedrijfsonroerend goed,” aldus Weekers. De vrijstelling geldt voor nieuw bedrijfsonroerend goed, zoals kantoorpanden en winkelcomplexen die al in gebruik zijn genomen, of zijn verhuurd door de verkoper.

Als het onroerend goed werd verkocht binnen 6 maanden na ingebruikname, of verhuur, kon de koper een beroep doen op een vrijstelling van overdrachtsbelasting. Om tegemoet te komen aan de aanhoudend slechte situatie op de vastgoedmarkt, wordt de termijn van 6 maanden verlengd naar 24 maanden.

Door de maatregel wordt zowel de aankoop van zakelijk vastgoed als het starten van nieuwe projecten op de vastgoedmarkt gestimuleerd. De regeling geldt ook als het onroerend goed op 1 november 2012 nog geen zes maanden in gebruik is genomen, of is verhuurd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.