Bijgewerkt: 3 december 2021

Stichting ART waarschuwt fietseigenaren

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting ART
08-12-2007

Afgelopen week (49-2007) heeft de politie Zaanstreek-Waterland geconstateerd dat er een nieuwe werkwijze is voor het stelen van fietsen. Dat is onlangs ook in het nieuws terecht gekomen. De Stichting ART heeft met eigen onderzoek de bevindingen van de politie bevestigd.

De nieuwe werkwijze van fietsdieven is van toepassing op ringsloten, een populair type slot op fietsen die dagelijks worden gebruikt. Het gaat daarbij om de volgende merken en typen sloten:

ABUS - type 48 KR - MBT 3037

ABUS - type Protecta 48 KR - MBT 3037

ABUS - type Protecta 4800 KR - MBT 3037

AXA - type 583 - MBT 3027

AXA - type SL7 - MBT 3027

AXA - type SL9 - MBT 3027z

Axa slot Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Een Axa SL7 fietsslot type 582


De nieuwe aanvalstechniek op sloten werkt niet op alle exemplaren uit de genoemde series, maar het is niet aan te geven welke exemplaren al dan niet geopend kunnen worden. Daarom adviseert de Stichting ART eigenaren van fietsen die voorzien zijn van een dergelijk type slot, een extra slot te gebruiken.

Sloten die hiervoor in aanmerking komen zijn bijvoorbeeld ART goedgekeurde ketting of beugelsloten waarmee de fiets kan worden vastgezet aan 'de vaste wereld'.  Een advies dat al eerder door de Stichting werd gegeven, namelijk om te voorkomen dat de fiets makkelijk door dieven kan worden meegenomen om het slot op een rustige plaats te kraken.

Kettingen of kabels die in een van de eerder genoemde ringsloten worden gestoken bieden geen afdoende garantie, omdat deze makkelijk kunnen worden verwijderd wanneer het ringslot open is.

Informatie over ART gekeurde sloten, waaronder de aanbevolen ketting- of beugelsloten,  vindt u op www.goedopslot.nl . Voor meer informatie over AXA sloten kunt u contact opnemen met AXA via www.axa-basta.nl , nadere informatie over ABUS vindt u op www.abus.nl

De Stichting ART, Diefstalpreventie Tweewielers heeft tot doel de diefstalpreventie van tweewielers te verbeteren. De Stichting is een samenwerkingsverband tussen consumentenvertegenwoordigers (ANWB), branchevertegenwoordigers (RAI vereniging) en verzekeringsmaatschappijen.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS