Bijgewerkt: 1 april 2023

Stichting Amie wijzigt naam in Stichting Japan Festival

Nieuws -> Informatief

Bron: Mw. L. Aarts
16-12-2010

De Stichting AMIE (Amstelveense Internationale Evenementen) wijzigt haar naam in Stichting Japan Festival. De reden voor de naamswijziging is, dat de Stichting zich in de toekomst uitsluitend gaat concentreren op de versterking van de banden tussen de Japanse en Nederlandse gemeenschap.

Vorig jaar juni organiseerde de Stichting al een zeer geslaagd Japan Festival in Amstelveen. Daar vond onder andere een optreden plaats van 20 top SUMO worstelaars en werd op de langste sushi bar de langste ‘sushi roll’ van Europa gemaakt. Het festival trok vele duizenden bezoekers.

geisha Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Japanse gastvrouwen (geisha's) wandelen op zaterdag 6 juni 2009 op het Stadsplein van Amstelveen tijdens het Japan Festival


Bestuur Stichting Japan Festival

De bestuursleden van de Stichting, onder leiding van voorzitter mr F. H. J. van Schoonhoven, komen van de bedrijven Lexence, AON, ABN AMRO, Canon, KPMG, KLM, Zwitserleven en de gemeente Amstelveen.

De doelstellingen van Stichting Japan Festival

De Stichting Japan Festival heeft als doelstelling eens in de twee jaar het grootste Japan Festival in Nederland te organiseren. De locatie voor het festival blijft Amstelveen, een logische keuze gezien de grote Japanse gemeenschap in Amstelveen.

Met dit Festival draagt de Stichting bij aan het positioneren van Nederland als een aantrekkelijke vestigingsplaats voor buitenlandse bedrijven en Japanse bedrijven in het bijzonder, een plek waar het voor expats goed wonen en werken is. In termen van citymarketing scoren Nederlandse steden al hoog op het gebied van ‘quality of life’ (groen, ruimte, voorzieningen), internationale bedrijvigheid en creatieve dienstverlening.

De Stichting Japan Festival wil met dit tweejaarlijkse evenement de perceptie van deze kernwaarden versterken. Het eerstvolgende Japan Festival vindt plaats in het weekend van 4 en 5 juni 2011.

Raad van advies

De Stichting Japan Festival wordt een warm hart toegedragen door vooraanstaande personen in de Japanse en Nederlandse gemeenschap, die zich dan ook bereid hebben verklaard zitting te nemen in de Raad van Advies van de Stichting: de burgemeesters van Amsterdam en Amstelveen, de Japanse ambassadeur, de Honorair Consul General van Japan, de Commissaris voor de buitenlandse investeringen van het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie, de voorzitter van de Japanse Kamer van Koophandel (JCC) en de Japan External Trade Organization (Jetro).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.