Bijgewerkt: 25 juni 2024

Stichting Vier het Leven actief tijdens week tegen eenzaamheid

Nieuws -> Informatief

Bron: Eveline van der Stuyt, Stichting Vier Het Leven
27-09-2012

Theaterseizoen ook voor ouderen weer van start

Stichting Vier het Leven gaat tijdens de week tegen eenzaamheid actief aan de slag met het organiseren van theater- en concertbezoeken voor ouderen. Zo wordt op zondag 30 september 2012 een bezoek gebracht aan Theater Carré. Dan zullen ouderen en vrijwilligers samen genieten van het concert Carré in Muziek met het Koninklijk Concertgebouworkest.

De week tegen eenzaamheid gaat van start op 26 september en duurt tot en met 5 oktober 2012. Het thema is dit jaar ‘Kom de deur uit’. Mensen die zich eenzaam voelen ervaren dikwijls een drempel om de deur uit te gaan. Terwijl juist het ondernemen van activiteiten buitenshuis mogelijkheden biedt om mensen te ontmoeten en nieuwe contacten te leggen.

Promo video van de Stichting Vier Het Leven

Vier het Leven organiseert in deze week door heel Nederland 49 avonden uit voor 320 ouderen. Meer dan 100 vrijwilligers maken dit mogelijk door samen met ouderen een theater, concert of film te bezoeken. Onder het motto 'samen uit, samen genieten' draagt Vier het Leven op een positieve manier bij aan het verminderen van eenzaamheid. Vier het Leven bezorgt ouderen een sprankelend avondje uit met veel persoonlijke aandacht.

Voor Amstelveense ouderen staan er dit jaar circa 50 uitjes op het programma in diverse theaters in de regio. Dit programma is telefonisch aan te vragen op nummer 035 5245156 (op werkdagen van 9 tot 12 uur) of te vinden op de website www.4hetleven.nl .

Over Stichting Vier het Leven

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Meer dan 800 vrijwilligers zetten zich tijdens theater- film- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een bijzondere ervaring, waar de ouderen nog lang van nagenieten.

Stichting Vier het Leven werd in 2005 opgericht door Helma van Heerikhuize en Annerieke Vonk. Sindsdien heeft de stichting zich ontwikkeld tot een landelijke organisatie van formaat. Namen in 2006 nog 600 ouderen deel, in 2012 zijn dat er naar verwachting 10.000. Op 8 december 2008 werd Stichting Vier het Leven beloond met de prijs voor ‘meest innovatief en communicatief krachtige plan’. Meer informatie over Stichting Vier het Leven: www.4hetleven.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.