Bijgewerkt: 28 maart 2024

Stichting 'Vier het Leven' kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

Nieuws -> Informatief

Bron: Stichting 'Vier het Leven'
07-03-2013

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Vier het Leven doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie Helpende Hand. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Amstelveen.

In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart 2013 kan iedereen uit Amstelveen hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd.

4hetleven Amstelveen
(Foto Stichting 'Vier het Leven' - 2013)

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen


In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000 en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Stichting Vier het Leven organiseert theater- en concertbezoeken voor ouderen die niet meer zelfstandig de deur uit kunnen. Samen met een vrijwilliger krijgen ouderen de kans om te blijven deelnemen aan de lokale samenleving en te blijven genieten van het leven. In Amstelveen heeft Vier het Leven gedurende de afgelopen drie jaar 915 ouderen een heerlijke middag of avond uit bezorgd.

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven door geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het Fonds ongeveer € 30 miljoen aan zo’n 8.000 grote en kleine maatschappelijke organisaties. De financiering hiervan komt van de Nationale Postcode Loterij, de Lotto en van Vrienden en het bedrijfsleven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Stichting Vier Het Leven?

Stichting Vier het Leven organiseert door heel Nederland compleet verzorgde sociaal culturele activiteiten voor ouderen, en pakt zo op een positieve manier eenzaamheid aan. Onder het motto 'samen uit, samen genieten' zetten meer dan 700 vrijwilligers zich tijdens theater- en concertbezoeken in voor een professionele begeleiding, waarbij aandacht voor het individu centraal staat. Einddoel is het verwezenlijken van een sprankelende ervaring, waar de ouderen nog lang van nagenieten.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.