Bijgewerkt: 2 december 2022

Stimulans voor ondernemers tijdens het EUROSTARS Zomerevenement

Nieuws -> Informatief

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
19-05-2015

Woensdag 3 juni 2015 organiseert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) het Eurostars Zomerevenement. Eurostars, het internationale samenwerkingsprogramma van het ministerie van Economische Zaken en de Europese Commissie, beoogt snellere ontwikkeling en groei van kleine bedrijven. Het mkb krijgt een stimulans om marktgerichte technologische ontwikkeling uit te voeren. Het event is van 12.00 tot 18.00 uur in de Amsterdam ArenA.

Het zomerevenement is interessant voor mkb-bedrijven die zich bezighouden met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe projecten, processen of diensten. Centraal staan de (financiële) kansen die Eurostars biedt aan het Nederlandse bedrijfsleven en kennisinstellingen. Ook MKB-bedrijven die samenwerken met partners uit andere (Europese) landen zijn welkom.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2007)

De Amsterdam ArenA is een multifunctioneel stadion aan de ArenA Boulevard


Break-out-sessies

Tijdens break-out-sessies vertellen vertegenwoordigers van succesvolle afgeronde Eurostars projecten, Eurostars 2 voorstellen en collega’s uit de sector, welke mogelijkheden en kansen er liggen met het Eurostars-programma.

Matchmaking

Nederlandse deelnemers kunnen hun projectidee tijdens een matchmaking bespreken met (technische) adviseurs van het Eurostars-programma bij RVO.nl. Daarnaast is er de mogelijkheid om de juiste match te maken met ongeveer 30 tot 50 buitenlandse bedrijven, kennisinstellingen, intermediairs of vertegenwoordigers van de Eurostars kantoren in Europa. De matchmaking wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Enterprise Europe Netwerk (EEN).

Optioneel: bedrijfsbezoek 4 juni

Buitenlandse deelnemers maar ook Nederlandse bedrijven hebben de optie om op donderdag 4 juni deel te nemen aan een bedrijfsbezoek. Het programma hiervan is binnenkort te vinden op de website van EEN. Aanmelden: Geïnteresseerde ondernemers kunnen zich tot en met 28 mei aanmelden via www.b2match.eu/eurostarssummereventAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.