Bijgewerkt: 3 juli 2022

Stop schulden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
10-06-2008

In het theaterstuk ‘De verleiding’ speelt theatergroep Klasse Kunst  situaties na van verleidingen uit het dagelijkse leven van jongeren. Daarbij ligt de focus op bewustwording en anders omgaan met geld. Op woensdag 11 juni 2008 vindt de voorstelling plaats in de stadsschouwburg voor VMBO-leerlingen van het Amstelveen College en Pantha Rhei.

De theatervoorstelling is onderdeel van het project Omgaan met geld. Aangeboden door de gemeente Amstelveen, Balans schuldhulpverlening voert het uit. Het biedt hulp bij schulden voor inwoners van Amstelveen. De laatste twee jaar biedt Balans preventieve projecten aan onder andere basisscholen en VMBO.

Eén op de tien jongeren in Nederland heeft schulden. Balans merkt dat er net als in de rest van Nederland ook binnen Amstelveen een toename is van schulden onder jongeren. Het is moeilijk materiele verleidingen te weerstaan. Ook is het afsluiten van krediet vrij eenvoudig.

De gemeente Amstelveen wil hier verandering in brengen. Gerichte schoollessen geven inzicht in keuzes en moeten jongeren bewuster met geld laten omgaan. Vanaf volgend schooljaar richt Balans zich ook op HAVO en VWO scholieren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.