Bijgewerkt: 15 april 2024

Storm in Amstelveen

Nieuws -> Weer

Bron: Amstelveenweb.com / KNMI
18-01-2007

Op donderdag 18 januari 2007 ging weer stormen in Nederland en ook in Amstelveen. De brandweer had veel stormschademeldingen gekregen. Zelfs de mensen in opleiding moesten helpen de schade te verhelpen. De rondvliegende takken, gevelplaten en omgewaaide bomen hebben de meeste overlast veroorzaakt. De storm is al zwaarder dan een week geleden, en de windstoten bereikten af en toe de 130 km/uur.

storm  Amstelveen
( Foto C. de Graaf - 2007)

Stormschade in de tuin van de Schiermonnikoogstraat 17 in Amstelveen


Een gevel van een kantoorpand aan de A.J. Ernstraat nabij Uilenstede is naar beneden gekomen. Op Schiphol waaiden dakpanelen van de vertrekhallen 1 en 2. Naast het weeralarm van het KNMI, heeft Rijkswaterstaat nu ook een verkeeralarm afgekondigd. De verwachting is dat de vertragingen en kans op ongevallen tijdens de avondspits alleen maar gaan toenemen. Het is voor het eerst dat KNMI en Rijkswaterstaat een gecombineerd weer en verkeeralarm afgeven.

Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers die niet per se de weg op hoeven, dit ook niet te doen. Weggebruikers die toch op pad gaan, krijgen het advies vooraf informatie in te winnen over de situatie op de weg en zoveel mogelijk de avondspits te mijden.

De verkeersinformatie, het Rijkswaterstaat informatienummer 0800-8002 en borden boven de weg.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.