Bijgewerkt: 19 april 2024

Stormschade in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Herbert Raat / Jan Demming
25-07-2015

Op zaterdagmiddag 25 juli 2015 was de zwaarste zomerstorm in juli sinds 1901, ook in Noord-Holland, met windsnelheden van boven de 100 kilometer per uur. De krachtige wind zorgde voor ravage op vele plaatsen en zo ook in Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Foto H. Raat - 2015)

Stormschade in het bos


Herbert Raat, (VVD) wethouder Handhaving meldt het op zijn Twitter account: 'Ook in #Amstelveen veel schade. Brandweer en 12 man van ons zijn hard aan de slag om te ruimen. In het bos chaos. Aanzienlijke schades, zoals bij Praam: populier op schuur, Acacialaan een iep tegen woning/daklijst, Hazelaarlaan grote abeel op auto, Nessermolen iep op meerdere auto's, veel takken en hout. Wegen worden vanavond zoveel mogelijk vrij gemaakt. Opruimen gaat nog weken duren. De meldingen nemen nu af, maar we zijn met ca. 14 medewerkers en aannemer tot zonsondergang aan het ruimen.'

Foto Amstelveen
(Foto J. Demming - 2015)

Stormschade in Amstelveen


Foto Amstelveen
(Foto J. Demming - 2015)

Stormschade in Amstelveen


Jan Demming, hoofdredacteur van het wijkblad de Gondelkoerier voor de wijken Middenhoven en Waardhuizen, stuurde ook twee foto’s van de stormschade die tijdens de felle storm gemaakt zijn aan De Weteringsbrugmolen en De Eendracht in de wijk Middenhoven.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.