Bijgewerkt: 24 maart 2023

Straat- en gezinscoaches in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Herbert Raat
25-11-2008

Door Herbert Raat (VVD)
Herbert Raat Amstelveen

Begin 2009 krijgen we extra toezicht in Amstelveen, de straat en gezinscoaches gaan dan aan de slag. Burgemeester Jan van Zanen geeft aan in de voortgangsrapportage jeugd en veiligheid Voortgangsrapportage Straatcoaches, dat hij per februari 2009 wil starten met straat- en gezinscoaches in Amstelveen.

Mijn fractievoorzitter Hans Bulsing en ik vragen hier al geruime tijd om, omdat we extra toezicht op straat nodig vinden. Zeker gelet op de forse stijging van overlast de afgelopen jaren is dit hard nodig.

Raat  Amstelveen
(Herbert Raat - 2008)

Herbert Raat met het scooter controle team van de Politie Amsterdam-Amstelland voor het Cobra Museum op donderdagavond 24 juli 2008


“Uit de Facts en Figures 2007-2008 van de gemeente Amstelveen blijkt dat er een aanzienlijke stijging is van het aantal aangiften met betrekking tot overlast. Sinds 2003 is het aantal aangiften van overlast meer dan verdubbeld, van 652 naar 1555.

We zijn blij dat de gemeente dit via een beproefde methode gaat doen en niet zelf het ‘buskruit’ gaat uitvinden. Het belangrijkste is dat de jongeren en ouders aangesproken worden op asociaal gedrag voordat het verder uit de hand loopt.

Bron: Herbert RaatAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.