Bijgewerkt: 16 april 2024

Straatcoaches en gezinsbezoekers in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-01-2009

Medio maart 2009 start een interventieteam bestaande uit straatcoaches en gezinsbezoekers in Amstelveen. Doel van het interventieteam is overlastgevend en normafwijkend gedrag van jongeren te verminderen en te komen tot duidelijke afspraken met ouders en jongeren. Het interventieteam richt zich op het werkgebied dat zich bevindt tussen de activiteiten van de politie en het jongerenwerk.

Veenboer  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Dolf Veenboer, wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg (PvdA)


Stichting Aanpak Overlast Amsterdam (SAOA) voert de opdracht uit namens de gemeente Amstelveen en richt zich op twee onderdelen:

-aanspreken op straat van overlastgevende jongeren

-huisbezoek ouders van deze jongeren

Daarnaast geven medewerkers van SAOA voorlichting, leiden toe naar gespecialiseerde organisaties en voorzien in zorgtrajecten. Zij werken aanvullend op het bestaande aanbod, tussen preventie en voorzieningen/ activiteiten vanuit jongerenwerk en repressie vanuit justitie/ politie. SAOA werkt het komende jaar met 4 straatcoaches, die 3 dagen per week, 8 uur per dag inzetbaar zijn in Amstelveen. Eind 2009 wordt de aanpak geëvalueerd.

Verantwoordelijk portefeuillehouders burgemeester Van Zanen en wethouder Veenboer: “Wij zijn blij dat een belangrijke maatregel uit de nota jeugd en veiligheid nu z’n beslag krijgt. Met de inzet van een interventieteam hopen we de overlast van bepaalde jongeren te verminderen en tevens hulp te bieden die ze nodig hebben.”

Voorbereidend op de inzet van straatcoaches en gezinsbezoekers worden werkafspraken gemaakt met alle betrokkenen partijen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.