Bijgewerkt: 24 juli 2024

Straatnaambord voor Kazernepad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
01-03-2010

Sinds 1 maart 2010 is het Kazernepad herkenbaar aan zijn naambordje(s). Raadslid mevrouw Tang (OCA) heeft de straatnaam onthuld. Reden hiervoor is, dat zij het belang van het behoud van historische straatnamen als lid van de commissie Ruimte, wonen en natuur heeft aangezwengeld.
Kazernepad Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2010)

Nora Tang en Remco Pols op het nieuw ondekte Kazernepad, alias Zwarte Pad. De naam 'kazerne' wijst op de naast het pad liggende voormalige marechaussee kazerne, dat nu het jongerencentrum 'De Bajes' is

Met het straatnaambord Kazernepad is deze naam in dit deel van Amstelveen in ere hersteld. In de volksmond gebruikt men de naam Zwarte Pad voor dit fietspad.

Dit is verwarrend, omdat de naam Zwarte Pad al officieel in gebruik is voor het pad in Bovenkerk tussen de Legmeerdijk en de Kleine Noorddijk nabij de St. Urbanuskerk. De naam Zwarte Pad voor dit in Bovenkerk gelegen pad, komt al voor op een kaart uit 1954.

Op een kaart uit 1938 staat de naam Kazernepad al vermeld als naam voor het gedeelte van het Oude Dorp tussen de Rijksweg A9 en de Stationsstraat.

Om die reden is besloten de naam Kazernepad met een naambord in ere te herstellen voor het deel van het fietspad langs de museumspoorbaan, gelegen tussen de Rijksweg A9 en de Stationsstraat.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.