Bijgewerkt: 4 maart 2024

Straatrovers slaan twee keer toe in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Amstelveens Weekblad
29-02-2012

De politie is op zoek naar getuigen van twee straatroven die maandagavond 20 februari  2012 in Amstelveen plaatsvonden. De eerste beroving vond plaats in het portiek van zijn flatwoning aan Bankrashof.

Daar beroofde een onbekende man een 30-jarige bewoner. Waarschijnlijk volgde de dader zijn slachtoffer naar de centrale toegangsdeur. De dader was een negroïde man van ongeveer 1,80 meter lang, met een breed postuur en een brede neus. Hij droeg een zwart/ donkergrijs trainingsjack met capuchon.

Dezelfde avond werd op de Jonkheer H. A. van Karnebeeklaan een 42-jarige man door twee onbekende mannen beroofd. De man uit Hooglanderveen had een afspraak met een meisje en zag plotseling twee belagers opduiken die eisten, dat hij zijn zakken leegde. Het slachtoffer rende weg, waarna de verdachten hem achtervolgden.

De man viel en verwondde zijn knie. Zijn belagers eisten opnieuw zijn spullen en één van hen sloeg. Daardoor viel het slachtoffer achterover, waarna de verdachten wegrenden. Het slachtoffer moest zich door een dokter laten behandelen.

De daders waren 1,80 tot 1,90 meter lang, hadden een Noord-Afrikaans en negroïde uiterlijk en droegen ieder een donkere jas met capuchon. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.