Bijgewerkt: 2 december 2023

Straks geen voorrang meer voor fietsers op het Zwarte Pad

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
12-11-2009

De gemeente Amstelveen brengt de onlangs gewijzigde voorrangssituatie op de kruisingen langs de museumspoorlijn zo snel mogelijk terug in de oude situatie. Dit betekent, dat fietsers hier dan geen voorrang meer hebben. De gemeente zal deze maatregel actief communiceren om onduidelijkheid te voorkomen.

Fietser Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2009)

Een bijna historische foto aan de Molenweg op 8 november 2009 . De fietser heeft nog voorrang op het Zwarte Pad. Binnenkort wordt de verkeerssituatie weer teruggedraaid


Joss Tabak:'De kruisingen voldoen in de praktijk onvoldoende aan de veiligheidseisen. Gevolg is een aantal aanrijdingen. Ook de onlangs aangekondigde maatregelen zullen naar verwachting niet voldoende zijn om de absolute veiligheid van fietsers te garanderen. Aangezien verkeersveiligheid boven het realiseren van een 'snel' fietspad staat, moet ik de maatregel terugdraaien'.

De gemeente laat het principe van 'snelle' fietspaden niet helemaal los. Wellicht zijn andere fietspaden in Amstelveen hiervoor wel geschikt. Bij concrete plannen laat de gemeente in het vervolg vooraf een veiligheidsaudit uitvoeren.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.