Bijgewerkt: 7 december 2023

Strijden om de titel 'Beste debater van Amstelveen 2014'

Nieuws -> Informatief

Bron: Ton Kotterer
15-10-2014

In samenwerking met de raadsgriffie organiseert Rotaryclub Amstelveen-Amstel op woensdag 22 oktober 2014 vanaf 19.30 uur in het raadhuis van Amstelveen voor de derde keer de debatwedstrijd tussen leerlingen van de drie VWO-scholen van Amstelveen en raadsleden.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Rotary Leerlingendebat op 16 maart 2011 tussen de leerlingen van het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College


Beide partijen hebben al eens gewonnen, en de vraag is nu wie dit jaar de wisselbeker wint. De debatwedstrijd gaat over stellingen die zowel het onderwijs, als de politiek betreffen. De deelnemers hebben zich daarop onder meer voorbereid door een training van het Nederlands Debat Instituut. Elk team bestaat uit vier debaters die pas net voor het debat horen, of ze voor of tegen de stelling zijn. In totaal worden er 3 debatrondes met elk 3 debatten gehouden. Elk debat duurt maximaal negen minuten: een minuut startpresentatie van de teams, vijf minuten open debat tussen de debaters van beide teams en wederom een minuut slotpresentatie.

De deskundige jury bestaat uit vijf leden onder voorzitterschap van John de Die. Zij letten op  inhoudelijke argumentatie,  presentatie en overtuigingskracht en op samenwerking in het team. Blijft de wisselbeker in het raadhuis, of gaat deze naar het Amstelveen -/Hermann Wesselink -/Keizer Karel College? U bent van harte welkom om de debatwedstrijd mee te maken!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.