Bijgewerkt: 1 augustus 2021

Strijkkwartet, rommelmarkt en lampionnen maken in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
26-10-2016

Op zondag 6 november 2016 om 12.00 uur geeft het Lobkowitz-strijkkwartet een koffieconcert in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a. Het kwartet speelt enkele delen uit Bachs Die Kunst der Fuge, het strijkkwartet in f mineur uit opus 20 van Joseph Haydn en het strijkkwartet in F majeur uit opus 18 van Ludwig von Beethoven. Het begint om 12.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 11.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

Foto Amstelveen
(Bron Protestants Amstelveen - 2016)

Het Lobkowitz-strijkkwartet in 2015


Het kwartet bestaat onder andere uit enkele leden van het Koninklijk Concertgebouworkest. Susanne Niesporek is primarius, Michiel Eekhof speelt tweede viool, Eric van der Wel altviool en Judith van Swaaij cello. Het kwartet is genoemd naar Joseph Franz von Lobkovitz, een prins uit een oud Boheems geslacht, die, zelf een goed zanger, violist en cellist, beschermheer was van Haydn en Beethoven en rond 1800 veel voor de kunsten in Wenen heeft betekend.

Rommelmarkt in de Kruiskerk

Vrijdag 4 november 2016 is het weer zo ver. Van 12.00 tot 18.00 uur vindt in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, de jaarlijkse rommelmarkt plaats: een jaarlijkse markt met tweedehands gebruiksartikelen, boeken, curiosa en lekkernijen. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl De opbrengst is bestemd voor het wijkwerk, Stichting Anna Poot (opleiding van verpleeg- en verloskundigen in  Afrika), Stichting Ouderenzorg Moldavië, het migrantenproject Stap Verder in Amsterdam Zuidoost en de Wereldwinkel.

Lampionnen maken en inzamelen speelgoed in Kruiskerk

Op 11 november 2016 is het Sint Maarten. Sint Maarten was een bisschop die zijn spullen weggaf aan de armen. Daarom kunnen kinderen op zondag 6 november van 16.00 – 18.15 uur in de Kruiskerk Amstelveen, Van der Veerelaan 30a, iets komen knutselen, iets voor henzelf én iets voor een ander. Ook wordt er speelgoed ingezameld voor de speelgoedbank in Amsterdam. Na het knutselen wordt het verhaal van Sint Maarten verteld. We sluiten af met een gezamenlijke maaltijd (voor wie dat wil). Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 3 november 2016 bij dominee Mirjam Buitenwerf, 06 2033 9808 of buitenwerf@kruiskerk-amstelveen.nl . Of kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.