Bijgewerkt: 23 juni 2024

Subsidie Energiebesparing in Amstelveen is opnieuw zeer succesvol

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-06-2024

De subsidieregeling Energiebesparing voor bestaande woningen in Amstelveen blijkt opnieuw zeer succesvol. De regeling helpt inwoners bij het verduurzamen van hun woning. Het subsidieplafond voor dit jaar is sneller dan verwacht bereikt. Om inwoners te blijven helpen met financiële ondersteuning is het subsidieplafond voor 2024 verhoogd.

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid: 'We zijn zeer verheugd met het grote succes van de regeling. Daarom stellen we meer geld beschikbaar om gezamenlijk op CO₂ te besparen en bij te dragen aan de klimaatdoelen. Wij stimuleren inwoners om te blijven verduurzamen en daarmee energie en energiekosten te besparen.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid

Subsidie Energiebesparing 2024. Opvallende maatregelen in de subsidieregeling: Subsidie voor het zelf aanbrengen van dakisolatie, isolerende voorzetwanden en vloerisolatie; Bij gebruik van natuurlijk isolatiemateriaal kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd; Bij installatie van een warmtepomp met natuurlijk koudemiddel kan het subsidiebedrag met 10% worden verhoogd; Het subsidiebedrag voor dakisolatie kan met 5% worden verhoogd als dit gelijktijdig met buren wordt aangevraagd; Eigenaren van een monumentale woning of een woning met beschermd stads- of dorpsgezicht komen in aanmerking voor een extra subsidie van € 1.000.

Voor wie is de regeling bedoeld? De subsidie Energiebesparing is beschikbaar voor huiseigenaren, huurders, kleine particuliere verhuurders en Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). Aanvragers dienen de subsidieaanvraag binnen 13 weken na de uitvoering van de werkzaamheden in, waarna de beoordeling direct plaatsvindt.

Subsidies stapelen. De subsidie Energiebesparing vormt een aanvulling is op de landelijke subsidieregelingen: De investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). De subsidieregeling verduurzaming voor vereniging van eigenaars (SVVE) Zie ook: Subsidie- en financieringswijzer (rvo.nl)

Informatie. De volledige regeling en voorwaarden voor 2024 zijn te vinden op amstelveen.nl/duurzaam onder de knop ‘Duurzame subsidies en acties’: Duurzame subsidies en acties (amstelveen.nl)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.