Bijgewerkt: 13 augustus 2022

Subsidie beschikbaar voor controle coronatoegangsbewijzen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-01-2022

Het Rijk heeft eenmalig een geldbedrag beschikbaar gesteld voor de controle op coronatoegangsbewijzen. Bezoekers van onder andere horeca, evenementen, culturele instellingen en sport werden vorig jaar verplicht om bij toegang een geldige QR-code te tonen.

De locaties die coronatoegangsbewijzen moesten controleren komen nu in aanmerking komen voor een financiële bijdrage. Voor Amstelveen gaat het om een totaal bedrag van € 233.899. Amstelveen stelt deze middelen via een subsidieregeling beschikbaar aan de getroffen sectoren. De subsidie is vanaf volgende week aan te vragen.

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken: 'We zien en horen allemaal hoe moeilijk de horeca, cultuur en sport het al langere tijd hebben. Wij vinden het belangrijk om hen waar mogelijk te ondersteunen. We zijn ervan overtuigd dat alle kleine beetjes nu helpen. Met deze eenvoudige subsidieregeling kunnen we horecaondernemers, cultuur- en sportinstellingen een steuntje in de rug geven.'

Foto Amstelveen
(Bron Gemeente Amstelveen - 2021)

Floor Gordon (D66) wethouder Economische Zaken


De gemeente Amstelveen heeft vorige jaar met horeca en andere organisaties besproken of er behoefte was om van deze rijksmiddelen extra personeel in te huren voor de toegangscontroles. Daar bleek op dat moment geen behoefte aan. Om de middelen zo goed mogelijk te besteden is deze tijdelijke subsidieregeling in het leven geroepen. Vergelijkbare regelingen zijn in andere gemeenten al ingevoerd.

De subsidie heeft betrekking op de periode 22 september tot en met december 2021 en is vanaf volgende week aan te vragen en kunnen tot 15 maart 2022 worden ingediend. Op basis van een rekentool kan er digitaal een aanvraag gedaan worden. De regeling wordt zo ingericht dat de aanvraag en toekenning eenvoudig en spoedig verloopt. Er zijn twee rekentools. Eén voor commerciële bedrijven met betaald personeel, zoals de horeca, en één rekentool voor organisaties met vrijwilligers, zoals sportverenigingen.

Meer informatie staat vanaf volgende week (4-2022) op www.amstelveen.nl/ondernemen (onder meer onderwerpen).Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.