Bijgewerkt: 23 april 2024

Succesvol Lenteontbijt 2024 door Visit Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
28-03-2024

Ruim 80 van de partners van Visit Amstelveen waren op 28 maart 2024 bij ons lente-ontbijt. Na het welkomstwoord van Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken en Stadspromotie en een presentatie over onze resultaten en plannen deden we een rondje langs de velden.

Pieter Haasnoot en boswachter Claudia Plaisier van het Amsterdamse Bos vertelden over de staat van het Kersenbloesempark en de biodiversiteit van het bos. Dianne Zuidema van Schouwburg Amstelveen over hun nieuwe initiatief "De Landing". En Dennis Wiersema van de stichting Amstelveen Culinair nodigde ons uit om op 5 en 6 juli 2024 te komen genieten van een mooie culinaire avond aan de Amstelveense Poel.

Samen met het in Amstelveen gevestigde Canon Nederland, sloten we af met de aftrap van onze campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’ en de bijbehorende fotowedstrijd. Amstelveen is tenslotte niet voor niets de groenste gemeente van de Randstad. En dat gaan we fotograferen! De jury bestaat uit Bas Meelker (Canon fotograaf), Tom Zwerver (Amsterdamse Bos) en Moïsha Kruijer (Cobra Museum voor Moderne Kunst). Een langere beschrijving per jurylid, een foto die ze gemaakt hebben en andere informatie over de fotowedstrijd staat op de website: https://visitamstelveen.nl/fotografiewedstrijd.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2024)

Deelnemers van de Lenteontbijt op 28 maart 2024

Visit Amstelveen start campagne en fotowedstrijd Natuurlijk Amstelveen. Op 28 maart 2024 start Visit Amstelveen met de campagne ‘Natuurlijk Amstelveen: beleef het groen’. Als belangrijk onderdeel van deze campagne organiseert Visit Amstelveen in samenwerking met Canon de fotowedstrijd ‘Natuurlijk Amstelveen!’. Bewoners worden aangemoedigd om hun mooiste natuurfoto te maken en deze in te sturen. Een overzicht van foto’s wordt vanaf 24 mei getoond in het Cobra Museum voor Moderne Kunst. De officiële start was tijdens het lente-ontbijt van Visit Amstelveen met ruim 80 partners van stadspromotie, toerisme en recreatie.

Toespraak van Adam Elzakalai (VVD) wethouder Economische Zaken bij Lente-ontbijt van Visit Amstelveen met ruim 80 partners van stadspromotie, toerisme en recreatie: 'Fijn dat u er bent. Cultuur, ondernemers, sport, horeca, winkelen. En ook enkele raadsleden. De kersenbloesem staat volop in bloei en wij vinden het erg fijn om met ruim 90 van onze locaties op visitamstelveen.nl bij elkaar te zijn.  Sinds 4 jaar zijn we in de lucht met ons platform om de sector te promoten voor bewoners, maar ook voor bezoekers van buiten. En dat lukt alleen als we het samen met jullie doen!

En dat gaat echt goed al zeggen we het zelf! Niet alleen die promotie die steeds intensiever wordt, maar ook doordat we dat met jullie samen doen en er steeds meer initiatieven ontstaan waar al dan niet onder onze regie activiteiten in de stad geprogrammeerd worden. Tom kan daar zo wat meer over vertellen.

Het huidige College van B en W heeft in het Coalitieakkoord aangegeven stadspromotie voort te gaan zetten en te kijken hoe we de stad nog beter op de kaart kunnen zetten. Immers: de Metropool Regio Amsterdam (MRA) heeft het voorlaatste Coronajaar gepakt en daarop een prognose losgelaten met de verwachte toename in inwoners, vrijetijdsactiviteiten en toerisme in de MRA.

Amstelveen is in deze prognose benoemd als stad waar nog mogelijkheden zijn voor groei, met name van het aantal vrijetijdsactiviteiten en overnachtingen. Het aantal overnachtingen in Amstelveense accommodaties was in 2023 al weer het niveau van 2019: 500.000.

En natuurlijk moeten we zoeken naar een balans tussen wonen, werken, recreëren maar vanuit economische perspectief hebben we toch ook al eens gekeken naar alles wat we meer zouden kunnen doen om ook een stuk van deze toename in activiteiten, bezoekers en overnachtingen voor Amstelveen te kunnen verzilveren. Dat doen we niet alleen. Daar hebben we de leden van de Klankbordgroep Stadspromotie voor, u ziet ze hierachter mij op het beeld staan.

Hun (en onze) ambitie ligt hoog en dat brengt kosten met zich mee. Bijvoorbeeld: prima dat we gaan proberen om die 200.000 overnachters in Amstelveense hotels niet alleen maar op de sneltram naar Amsterdam te laten vertrekken maar hen, in elk geval voor een deel van hun verblijf, in Amstelveen door te laten brengen en hun geld te laten besteden bij Amstelveense winkels, musea, restaurants en fietsverhuur. Maar daarvoor moeten we wel extra mankracht, communicatie en promotiegeld zetten. Dat willen we als gemeente graag blijven betalen, maar dan niet meer alles.

Mede daarom zijn we (samen met een deel van jullie hier aanwezig) van plan om de komende maanden een voorstel bij de gemeenteraad in te dienen om te komen tot een zogenaamd stadsfonds met daarin ook een bijdrage voor stadspromotie vanuit het bedrijfsleven. Het voert wat te ver om daar hier op in te gaan, maar als ik andere gemeenten beluister waar zo’n fonds al bestaat, klinkt het idee veelbelovend en ik ben er dan ook van overtuigd dat zo’n fonds ook kan bijdragen aan een structurele en nog betere promotie van de vrijetijdssector in Amstelveen. Wordt vervolgd, zou ik zeggen.'Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.