Bijgewerkt: 2 december 2023

Succesvolle Burgernet actie in Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL
31-10-2014

In verband met de vermissing van een verwarde mevrouw in de omgeving van de Groenelaan startte de politie op woensdag 29 oktober 2014 om vijf over twee in de middag een Burgernetactie op. Zij heeft aan 4960 deelnemers haar signalement doorgegeven en gevraagd om naar haar uit te kijken en met succes!

Nadat er een melding binnenkwam, waarin een Burgernetdeelnemer vertelde, dat de vrouw zich ophield in het nabijgelegen winkelcentrum is de politie in het winkelcentrum gaan kijken. Hier werd de vrouw niet aangetroffen.  Even later kwam er een melding binnen van een Burgernetdeelnemer die haar had gezien op de Graaf Aelbrechtlaan. De politie is hier direct naar toe gegaan en trof de vermiste dame aan. De vrouw is teruggebracht naar het verzorgingstehuis.

Meehelpen vermisten terug te vinden? Uitkijken naar verdachten?

 Dat kan gemakkelijk door mee te doen aan Burgernet. Samen maken we het veiliger! Stel, dat uw vader, moeder, kind of buurkindje vermist wordt. Om welke reden dan ook. Stelt u zich eens voor, dat binnen een paar minuten honderden mensen in uw omgeving u en de politie helpen om uit te kijken. En hem, of haar snel terugvinden. Of stel, dat er bij u ingebroken wordt en de inbreker ontkomt? Als u het signalement van de dader via 1-1-2 aan de politie kunt doorgeven, dan kan de politie direct honderden mensen – Burgernetdeelnemers – in de omgeving vragen mee uit te kijken naar de dader. Uw spullen kunnen dan direct terecht zijn, én de dader snel gepakt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2013)

Burgernet flyer


Wat is Burgernet?

Burgernet is een telefonisch netwerk van de politie, gemeente en burgers. Deelnemers aan Burgernet krijgen een bericht via hun (vaste of mobiele) telefoon als de politie op zoek is naar een verdachte van een misdrijf of een vermiste persoon. Ziet u iemand die aan het doorgegeven signalement voldoet? Dan belt u het gratis Burgernettelefoonnummer, dat direct uitkomt in de meldkamer van de politie. Samen werken we zo aan veiligheid. Burgernet wordt ingezet bij dringende zaken waarbij een duidelijk signalement beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan: inbraken, overvallen, vermissingen of doorrijden na een ongeval.

Wat maakt dit netwerk zo uniek?

Burgernet werkt met spraak- en sms-berichten, alsmede met e-mailberichten. Burgernet bereikt naast mobiele nummers ook vaste telefoonaansluitingen. Burgernet is lokaal gericht en bereikt haar deelnemers binnen ieders eigen postcodegebied. Aan Burgernet deelnemen op meer adressen (werk- en/of vakantieadres) in Nederland met hetzelfde telefoonnummer is mogelijk. Burgernetacties zijn automatisch gekoppeld aan een Twitter-account. Burgernet heeft ook een App, waarmee overal berichten kunnen worden ontvangen.

Doe ook mee en wordt BN’er!

Inmiddels zijn er ongeveer 1,5 miljoen Burgernetdeelnemers in Nederland. Hoe meer mensen meedoen aan Burgernet, hoe groter de kans, dat de politie snel een verdacht, of vermist persoon opspoort. Eén op de tien Burgernetacties wordt opgelost dankzij tips van deelnemers. Dit aantal kan nog succesvoller worden. Help ook mee en wordt vandaag nog Burgernetdeelnemer. Ga naar burgernet.nl en meld je gratis aan.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.