Bijgewerkt: 24 februari 2024

Succesvolle inschrijving buitenlandse studenten in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
08-02-2012

Op vrijdag 3 februari 2012 konden buitenlandse studenten die aan de VU gaan studeren alle noodzakelijke zaken in één keer regelen in Cultuurcentrum Griffioen te Amstelveen. De gemeente organiseert deze inschrijving, twee keer per jaar, samen met DUWO (Studentenhuisvesting) en de VU.

De gemeente heeft 108 studenten ingeschreven. Burgemeester Jan van Zanen kwam langs om de studenten welkom te heten. Burgemeester Jan van Zanen: “Ondanks de sneeuw kregen de studenten een warm ontvangst. Dit is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen partijen. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) deed dit jaar voor het eerst mee met de inschrijving. Het is een mooie service voor de buitenlandse studenten. ”

griffioen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Bepakt en bezakt wachten de studenten bij DUWO


De studenten zijn afkomstig uit alle werelddelen, dit jaar opvallend veel studenten uit Amerika en Canada. Maar er waren ook studenten uit Australië, Taiwan, China, Korea, Brazilië, Oostenrijk, Indonesië, Roemenie en Turkije. Veel studenten waren verbaasd om de sneeuw te zien. De studentenvereniging ESN heeft de studenten van Schiphol opgehaald en naar de Griffioen gebracht. Bepakt en bezakt druppelden ze daar binnen.

Onder het genot van een kopje koffie, of thee werden alle paperassen doorgenomen. Daarna begon het echte werk. Bij de stand van DUWO tekenden ze het contract voor hun studentenkamer en namen ze de sleutel van hun nieuwe kamer in ontvangst. Vervolgens gingen ze naar de stand van de gemeente, waar ze door een medewerker van de afdeling Publiekszaken werden ingeschreven in onze GBA (Gemeentelijke Basis Administratie) en een welkomstasje ontvingen met de nodige informatie over Amstelveen.

griffioen Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

De studenten bij de inschrijfbalie


Dit jaar was de IND voor het eerst aanwezig, zodat de verblijfsvergunning ook direct geregeld kon worden. De studenten konden meteen lid worden van een studentenvereniging en een internetaansluiting regelen. Daarnaast waren er, ook voor eerst, twee faculteiten aanwezig om hun studenten te verwelkomen, hun vakkenpakket door te nemen en hen van de nodige informatie te voorzien. De studenten waren erg enthousiast over hun welkom en blij, dat ze alles in één dag en op één locatie konden regelen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.