Bijgewerkt: 30 juni 2022

Succesvolle netwerkbijeenkomst voor ondernemers en scholen in Amstelveen

Nieuws -> Informatief

Bron: Ondernemersvereniging Amstelveen
31-03-2017

Op dinsdag 28 maart 2017 organiseerde Ondernemersvereniging Amstelveen in samenwerking met de gemeente Amstelveen een succesvolle netwerkbijeenkomst voor het Amstelveense onderwijs en bedrijfsleven. Onder de noemer 'Speeddaten met de next generation' kwamen 20 ondernemers en vier scholen in het clubhuis van Hockeyvereniging Myra bij elkaar, met als doel het leggen van duurzame verbindingen voor samenwerking.

Deze samenwerking is van groot belang om de kloof tussen het onderwijs en de arbeidsmarkt te verkleinen. Darshan van Egmond, directeur Ondernemersvereniging Amstelveen: “Amstelveen kent hoogwaardig onderwijs op alle niveaus, waar de werknemers en ondernemers van de toekomst worden opgeleid. Daarnaast kent Amstelveen een gevarieerd bedrijfsleven met veel potentie voor de scholen, hun leerlingen en hun onderwijsprogramma’s. De uitdaging is om deze partijen op lokaal niveau aan elkaar te verbinden, zodat scholen en bedrijven gezamenlijk invulling kunnen geven aan business- en ondernemersprogramma’s. Zo kunnen vraag en aanbod in de toekomst beter op elkaar worden afgestemd.”

Foto Amstelveen
(Foto Ondernemersvereniging Amstelveen - 2017)

'Speeddaten met de next generation' in Amstelveen op 28 maart 2017


Vier scholen presenteerden zich. Om de ondernemers meer inzicht te geven in de identiteit, visie en het type leerlingen van de scholen en de behoeftes ten aanzien van verbinding met het bedrijfsleven, hadden vier scholen een presentatie voorbereid: Panta Rhei, het Amstelveen College, het Hermann Wesselink College en het Keizer Karel College. Hieruit kwam duidelijk naar voren, dat de scholen het bedrijfsleven ook echt iets te bieden hebben, zeker waar het ‘een frisse blik van de nieuwe generatie’ betreft op projecten, of cases uit het bedrijfsleven. 

Speeddaten in de zon. Na de presentaties van de scholen was er een zogenaamde carrousel speeddate, waarbij de ondernemers een minuut konden pitchen bij de vier scholen. Zo konden de ondernemers kenbaar maken hoe zij wensen te verbinden en waar zij kunnen bijdragen aan het ‘klaarstomen’ van de nieuwe generatie Amstelveense scholieren voor de arbeidsmarkt. Naast gastcolleges, bedrijfsbezoeken en het bieden van stageplekken kunnen ondernemers een rol vervullen bij het bieden van de juiste vakfocus, ondersteunen bij het toekomstperspectief van scholieren en de scholen helpen bij het opleiden van tot volwaardige medewerkers. 

Eerste stap gezet. Eind 2016 heeft de Ondernemersvereniging Amstelveen haar leden uitgenodigd zich te verbinden met het onderwijs. In samenwerking met Franka Dammerman, die zich in opdracht van de gemeente heeft ingezet voor het leggen van duurzame verbindingen, is inmiddels een netwerk opgebouwd van 70 ondernemers die willen investeren in de ‘next generation’. De speeddatesessie op 28 maart heeft geleid tot concrete verbindingen tussen het Amstelveense onderwijs en lokale ondernemers. Een succesvolle eerste stap!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.