Bijgewerkt: 25 juni 2024

Succesvolle scootercontrole in het Stadshart

Nieuws -> Politie

Bron: Herbert Raat
29-07-2008

Door Herbert Raat
Herbert Raat raadslid en fractiesecretaris van VVD-Amstelveen

Scooterrijders werden op donderdagavond 24 juli 2008 streng gecontroleerd in het Stadshart. Politie op motoren reden rond in het hele centrum en brachten de scooters naar een rollenbank die voor het Cobramuseum stond.

Scooter controle Amstelveen

(Herbert Raat - 2008)
Herbert Raat met het scooter controle team van de Politie Amsterdam-Amstelland voor het Cobra Museum

Hier werd gecontroleerd of de scooters opgevoerd waren en alles klopte. De actie was succesvol volgens de agenten die ik sprak. Met 14 á 15 scooters was wat mis. Ook de preventieve werking was enorm want iedere eigenaar liep keurig met zijn scooter aan de hand, in plaats van te scheuren over het Stadsplein.

Optreden:

Wij krijgen vanuit Amstelveen veel klachten over scooteroverlast. Samen met VVD-fractievoorzitter Hans Bulsing heb ik vragen gesteld aan het college van B & W hierover. Wij willen dat bij overlast een scooter tijdelijk in beslag kan worden genomen, zoals dat ook met het autorijbewijs kan.

Volgens het college is dit op basis van de huidige wetgeving niet mogelijk. Wel gaf de burgemeester aan dat hij gaat kijken of andere succesvolle projecten tegen scooteroverlast zoals het ASO-project ( Aanpak Scooter Overlast) dat in Rotterdam en Oosterhout is ontwikkeld in Amstelveen toegepast kan worden.

De actie van donderdag is een goede stap voor een effectieve aanpak. Zo is het duidelijk voor iedereen dat wij in onze stad optreden tegen overlast en niet de andere kant opkijken.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.