Bijgewerkt: 24 maart 2023

Summer Festival in de Bajes

Nieuws -> Informatief

Bron: Conchita Willems
06-07-2008

Een enthousiast drumduet tussen burgemeester Jan van Zanen en GroenLinks raadslid Dorien Mijksenaar opende vandaag het Summer Festival rond het middaguur. Jeugdcentrum De Bajes stond in het teken van het benefiet festival door jongeren voor jongeren in Villa El Salvador,  partnerstad van Amstelveen in Peru.

Het festival werd georganiseerd, omdat de jongeren van De Bajes een groot feest hadden bedacht om hun leeftijdgenoten in de partnerstad een goede geluidsinstallatie te bezorgen. De Peruaanse jongeren kunnen wel in hun buurt Manzana samenkomen, maar hebben geen geluidsinstallatie.

Bajes festival Amstelveen
(Conchita Willems - 2008)

De jonge vrijwilligers van De Bajes


Er stond een schitterend podium voor de artiesten klaar, de catering en drankjes konden bij verschillende bars worden genuttigd, het feestprogramma hing op diverse plekken; al met al een organisatie om van te dromen, zo gestroomlijnd liep het. Het hing in de lucht, in de sfeer: vrolijk, creatief en vooral open.

Open naar alle leeftijden toe: kinderen, jongeren, volwassenen, senioren, ze waren er, op de dansvloer. Wat bijzonder! De diverse optredens en Salsa-workshop wisselden elkaar prima af. Na de middagzon kwamen de wolken tevoorschijn. Gelukkig bleef de sfeer wolkeloos.

Bajes festival Amstelveen
(Conchita Willems - 2008)

GroenLinks raadslid Dorien Mijksenaar drumt


Vandaar deze hulde aan de organisatie: de vijftien jonge vrijwilligers van De Bajes!  En een ferme schouderklop voor de jongerenwerkers van Cardanus, die op de achtergrond hun expertise waard zijn. Fantastisch, jullie geven aan de woonplaats een goed signaal af. Politici, burgers en buitenlui: praat, feest met elkaar op buurtniveau. Problemen worden aangepakt door elkaar op de leefvloer te ontmoeten. Kom met je hart en versta de jongeren.

Bajes festival Amstelveen
(Conchita Willems - 2008)

Op de dansvloer


Ik vond het een swingend, liefdevol en positief samenzijn en ging met een goede herinnering naar huis. Hulde aan Amstelveense jongeren !!!

Conchita WillemsAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.