Bijgewerkt: 16 april 2024

Supermarkt Spar aan de Van der Hooplaan werd doorverkocht

Nieuws -> Informatief

Bron: Serdar Dagdeviren/Facebook/SPAR
26-01-2016

'Wellicht verrassend nieuws, maar aan alles komt 'n eind...Wij dragen de winkel aan de Van der Hooplaan 104-106 in Amstelveen op maandag 1 februari 2016 over aan de Familie Linnenbank' - melden franchisenemer Serdar Dagdeviren en zijn echtgenote Daphne op hun Facebook pagina. Serdar: 'We hebben de afgelopen 5 jaar ontzettend genoten van u én van het ondernemen. Wij hopen in het aankomende jaar elders weer een supermarkt te kopen, zodat we daar in ons ondernemerschap weer verder kunnen groeien. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen in de afgelopen jaren, dankzij jullie hebben we er een succes van kunnen maken! Op zondag 31 januari 2016 drinken we tussen 16:00-18:00 een borrel in de winkel, zien we u dan ook? Bedankt, bedankt voor de prachtige 5 jaar! Een hele hartelijke groet van ons.'

Foto Amstelveen
(Bron Serdar Dagdeviren - 2016)

Afscheid van Serdar Dagdeviren en zijn echtgenote Daphne van het publiek van Amstelveen op hun Facebook pagina op 26 januari 2016


Serdar Dagdeviren is met zijn 21 jaar was in 2011 de jongste Spar-ondernemer van Nederland. Hij zag een langgekoesterde wens in vervulling gaan toen hij de zaak overgenomen van de heer Wietze Luitjens en op 1 februari 2011 officieel eigenaar werd van het filiaal Spar Amstelveen.



Nieuwe supermarkt

De firma Netjes Beheer BV heeft een nieuw plan voor een nieuwe supermarkt aan de Van der Hooplaan. Het verzoek past binnen het al enige jaren bestaande voornemen van de gemeente om op deze plek een grote 'full service' supermarkt voor de wijk Keizer Karelpark te realiseren. Zo kan het gebied definitief uitgroeien tot het centrale winkelcentrum van de wijk Keizer Karelpark. Dit past zowel in de gemeentelijke Wijkvisie Keizer Karelpark uit 2006 als in de Detailhandelsnota uit 2008 -staat in de Startnotitie Supermarkt Van der Hooplaan vanuit 2013.

Het plangebied is het terrein van de voormalige Volvo garage op de hoek van de Ambrosiuslaan en de Van der Hooplaan. De Volvo garage wordt aan de westzijde begrensd door het woon- en winkelblok van de firma Netjes, waarmee het één ruimtelijke eenheid vormt.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2009)

Het gebouw van de voormalige Volvo garage aan de Van der Hooplaan 180, later de locatie van de Buurtkamer Keizer Karelpark in 2009, waar binnenkort een nieuwe supermarkt zal gebouwd worden


Direct aan de oostzijde van het terrein staat een blokje met drie woonappartementen. Het geheel grenst aan de oostzijde aan een groen plantsoen. Het gebouw van de voormalige Volvo garage (waar ook de eerste Buurtkamer was gehuisvest) is in januari 2016 gesloopt, dus de steeds naderende bouw van de nieuwe, veel grotere supermarkt vormde de werkelijke reden van het vertrek van SPAR franchisenemer Serdar Dagdeviren.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Geen spoor meer te bekennen van het gebouw van de Volvo garage op de hoek Van der Hooplaan en de Ambrosiuslaan op 26 januari 2016


SPAR Holding?

SPAR Holding is een Nederlandse organisatie die (kleinschalige) buurtwinkels ondersteunt om een bijdrage te leveren aan een leefbare buurtgemeenschap. Om dat te bereiken ontwikkelt SPAR formules, waarmee de wensen van consumenten ingevuld kunnen worden. De bij SPAR Holding aangesloten detaillisten zijn zelfstandige ondernemers die voor eigen rekening hun bedrijf exploiteren.

SPAR Holding is sinds 2002 lid van de inkooporganisatie Superunie. Vanaf 2007 opereert SPAR Holding B.V. met B.V. Sperwer Holding en EMTÉ Franchise B.V. als aandeelhouder elk voor 45% en SPAR Participaties B.V. voor 10%. De SPAR is opgericht in 1932 door Adrianus van Well uit het Zuid-Hollandse Zevenhuizen en is inmiddels verspreid over 38 landen met circa 12.000 vestigingen. Daarmee is SPAR één van de grootste Food Retail organisaties in de wereld.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.