Bijgewerkt: 3 december 2021

Taalkoppels Amstelland bezochten het Amsterdamse Bostheater

Nieuws -> Cardanus

Bron: Stichting Cardanus -> Hilde Koudijs-Meijer
06-09-2011

We hadden geluk met het stralende weer op vrijdag 2 september 2011. 400 Taalkoppels uit het hele land zijn naar het Amsterdamse Bostheater gekomen om deel te nemen aan een groots evenement. Dit werd georganiseerd door het Bostheater en vijf maatschappelijke organisaties, waaronder Gilde Samenspraak en Vluchtelingenwerk.

Op die dag was de voorstelling Les Enfants du Paradis, een toneelbewerking van de beroemde film naar het boek van Jacques Prévert te zien. Het is een liefdesverhaal, waarin de acteurs relatief weinig spreken en veel met mime, muziek en beweging werken: een groot voordeel voor inburgeraars!

bostheater Amstelveen
(Foto Hilde Koudijs-Meijer - 2011)

Picknick in het Bostheater


Voor sommige mensen is dit hun eerste kennismaking met theater en tijdens de picknick, die vooraf ging aan de voorstelling, zat iedereen gebroederlijk naast elkaar. Door het prachtige weer zijn er vele bezoekers naar de voorstelling gekomen en om de tribune optimaal te gebruiken werd er vanaf het podium herhaaldelijk gevraagd op te schuiven naar links, of rechts op het sein van 1, 2, 3.

bostheater Amstelveen
(Foto Hilde Koudijs-Meijer - 2011)

Amstelveense taalkoppels in het Bostheater


Dit was op zich al een show en was voor vele een openbaring van hoe ze dit doen in Nederland als de tribune vol zit. Iedereen volgde de voorstelling geboeid en na afloop kwam er een  staand applaus voor de artiesten. Daarna vertrokken de bussen weer  terug naar o.a. Groningen en andere steden. Het was een prachtig evenement en een blijk van waardering voor de taalcoaches die dit vrijwilligerswerk doen.

De taalcoach is een vrijwilliger die iemand helpt bij het oefenen van de Nederlandse taal in de praktijk. Bijvoorbeeld door samen de krant door te nemen, of een bezoekje te brengen aan de bibliotheek.

In Amstelland zijn er 150 taalkoppels actief vanuit Samenspraak Cardanus en Stichting Vluchtelingenwerk Amstelland. Meer informatie weten over taalcoaches www.vrijwilligerscentrale.cardanus.nl of www.vwamstelland.nl.of e-mail projectcoördinator Hilde Koudijs-Meijer hkoudijs@cardanus.nl

Meer weten over taalcoaches? Klik dan hier.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS