Bijgewerkt: 25 juni 2024

Tarieven van parkeervergunningen fors omlaag in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
26-04-2016

Van 1 augustus 2016 betalen Amstelveners voor hun eerste bewoners-parkeervergunning 40 euro in plaats van 60 euro. Dit is een direct gevolg van het overschot, dat is ontstaan op de parkeerexploitatie. Daarnaast gaan de tarieven voor ondernemersvergunningen en dienstverleningsvergunningen van 480 euro naar 240 euro per jaar. In 2012 is afgesproken dat zo’n overschot deels gebruikt wordt om de tarieven de verlagen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2016)

Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en parkeren


Jeroen Brandes (PvdA) wethouder Verkeer en parkeren: “Van het begin af aan hebben we aangegeven niet te willen verdienen op parkeren. Nu er sprake is van een structureel overschot gebruiken we dat om Amstelveners tegemoet te komen. Het is mooi, dat we dat nu kunnen realiseren. Naast het matigen van de tarieven kijken we ook naar manieren om het bezoekersparkeren nog gebruiksvriendelijker te maken voor met name oudere inwoners van Amstelveen.”

Naast de tariefsverlaging gaat ook een deel van de meeropbrengst naar de Algemene reserve. Zowel de Parkeerverordening als de Verordening Parkeerbelasting moeten een aanpassing krijgen. De gemeenteraad moet hier akkoord op geven. Dit punt staat op de agenda van de Commissie Ruimte, Wonen en Natuur op 28 juni. Op 13 juli 2016 staat dit punt op de agenda tijdens de gemeenteraadsvergadering.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.