Bijgewerkt: 28 september 2023

Te Deum and Jubilate in Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Kruiskerk Amstelveen
13-09-2023

Op zondag 24 september 2023 zal in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, in een muzikale vesper feestelijke muziek van de barokke Engelse componist Henry Purcell uitgevoerd worden. Aanvang 16:30 uur, de toegang is vrij, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld en is nodig om deze muzikale uitvoeringen in vespers voort te kunnen zetten.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2023)

Henry Purcell (1659-1695) Engelse componist

Uitgevoerd wordt het 'Te Deum and Jubilate' van Henry Purcell. Hij componeerde het werk in 1694 voor de gedenkdag van de beschermheilige van de muziek, Cecilia. Het verbaast daarom niet, dat hij er feestelijke muziek van maakte. Aan het standaard barokke orkest met strijkers en een basso continuo voegde hij twee trompetten toe en het koor laat hij vijfstemmig zingen. In de Kruiskerk wordt de muziek uitgevoerd door de Vespercantorij onder leiding van de cantor-organist van de Kruiskerk, Henk Trommel. Vocale solisten zijn Wendy Roobol, Iris Bouman, Kaspar Kroener en Jouke Wijmenga. Liturg is ds Barbara de Groot, organist is Henk Trommel.

Henry Purcell (geboren ca. 1659, Londen, Engeland - overleden 21 november 1695, Londen), Engelse componist uit de middenbarokperiode, die vooral bekend staat om zijn meer dan 100 liederen; een tragische opera, Dido en Aeneas; en zijn toneelmuziek voor een versie van Shakespeare's A Midsummer Night's Dream genaamd The Fairy Queen. Purcell, de belangrijkste Engelse componist van zijn tijd.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.