Bijgewerkt: 31 juli 2021

Telemann-cantate in de Kruiskerk Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestantse Gemeente Amstelveen
05-11-2014

Op zondag 16 november 2014 wordt om 17.00 uur in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30A, in Amstelveen een muzikale vesper gehouden, waarin een cantate van Georg Philipp Telemann wordt uitgevoerd: 'Herzlich tut mich verlangen'. Solistische medewerking verlenen de tenor Roderik Blom en de bas Christiaan Peters. Het barokorkest bestaat uit strijkers en een basso continuo, waarbij Peter Ouwerkerk het kistorgel bespeelt.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2014)

Georg Philipp Telemann (1681 - 1767) was een Duitse barok componist en multi-instrumentalist met de hand gekleurde aquatint door Valentin Daniel Preisler, geschilderd na een verloren schilderij van Louis Michael Schneider in 1750


De Vesperscantorij zingt de koorgedeelten. De muzikale leiding berust bij Henk Trommel en ds. Pieter Masmeijer is liturg. De muzikale vesper begint om 17.00 uur. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Iedereen is welkom vanaf 16.30 uur, koffie en thee staan klaar. Kijk voor meer informatie op www.kruiskerk-amstelveen.nl.

November is de maand, waarin het eind van een kerkelijk jaar valt, het is de tijd om stil te staan bij en te bezinnen op de broosheid en eindigheid van het leven. Deze cantate past in die traditie: verdriet, berusting, verlangen en troost zijn kernwoorden. De koraaltekst stamt uit de zeventiende eeuw. Telemann, de componist, was een tijdgenoot van Johann Sebastian Bach. Hij stond toen hoger aangeschreven dan Bach. Hij heeft inderdaad prachtige muziek geschreven waaronder deze cantate.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.