Bijgewerkt: 28 maart 2024

Telers enthousiast aan de slag met toekomst potorchidee

Nieuws -> Informatief

Bron: FloraHolland
03-11-2009

Vijftig telers van potorchidee waren afgelopen vrijdag op 30 oktober 2009 bijeen op de plantentribune van FloraHolland Naaldwijk. De initiatiefgroep potorchidee presenteerde hier het actieplan voor een betere toekomst van de orchidee.

Orchidee Amstelveen
(Wikipedia - 2009)

Orchidee Cymbidium Clarisse 'Best Pink'


Het plan heeft vier pijlers: kwaliteit, marktinformatie & marktbezoek, aanbodsinformatie & marktvergroting en positionering & promotie. Het actieplan, waarin veel telers initiatieven zijn verwerkt en dat ondersteund wordt met een promotiecampagne door Bloemenbureau Holland, riep enthousiasme op bij de telers in de zaal.

Een vooraf nog sceptische teler riep tijdens de rondvraag zijn collega's op om het initiatief te ondersteunen. Als op de peildatum 16 november méér dan 70 % van het aantal orchideeënkwekers heeft getekend voor deelname, dan gaan de telers gezamenlijk aan de slag om de markt een impuls te geven. Kwekers die bij de bijeenkomst op 30 oktober niet aanwezig waren, worden op korte termijn benaderd. 

Hordijk Amstelveen
(Foto FloraHolland - 2009)

Arnold Hordijk, commercieel directeur van FloraHolland, opent de bijeenkomst van de orchideeënkwekers


Initiatief van kwekers

Begin 2009 nam een aantal bezorgde potorchideeëntelers contact op met FloraHolland. FloraHolland zette extra capaciteit op potorchidee met het doel, samen actie te nemen en er ontstond een initiatiefgroep van telers. In juni presenteerde deze groep aan alle orchideeëntelers de eerste activiteiten om de markt een impuls te geven.

Met de feedback uit de eerste bijeenkomst zijn verschillende werkgroepen aan de slag gegaan. Zodra gestart wordt met de uitvoering van het plan gaat een stuurgroep aan de slag. Deze stuurgroep, die bestaat uit telers van verschillende orchideeënsoorten en een KNOP-vertegenwoordiger, neemt dan het stokje van de initiatiefgroep over. De stuurgroep is verantwoordelijk voor het totale programma en het budget.

De initiatiefnemers zijn:

Ron Fransen (Levoplant), Arno van der Maarel (Maarel Orchids), Marco Hendriks (Opti-flor), Ronald van Geest (van Geest Orchideeën), Jan Stolk (Stolk Flora), Eduard ter Laak (Ter Laak Orchideeën), Hans Smaal en Albert Veerman (So Natural), Corstiaan Stolk (Stolk BV), Eric Moor (Sion) en Robin van Weerdenburg (Aphrodite Orchidee), Dick van Geest (DC van Geest), Steef van Adrichem (Anco orchidee), Wim Wooning (Wooning orchids), Jos Scheffers (kwekerij Zeurniet) en Marrien Muilwijk (Muilwijk Besuijen).



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.