Bijgewerkt: 25 juli 2024

Tentoonstelling op het scherm met Vermeer in Cinema Amstelveen

Nieuws -> Schouwburg

Bron: Schouwburg Amstelveen Cinema
22-01-2019

The National Gallery in London geeft een frisse kijk op een van de meest eigenzinnige schilders aller tijden: Johannes Vermeer. Presentator Tim Marlow vertelt aan de hand van de tentoonstelling het verhaal van Vermeers leven. Nieuwe onderzoeken onthullen nieuwe inzichten in Vermeers techniek en hoe dat van invloed was op zijn werk. Voor wie geïnspireerd was door 'Girl with a Pearl Earring' (2003) met Colin Firth en Scarlett Johansson, is deze filmische ontdekkingstocht een fascinerende manier om van Vermeer te genieten.Internationale topexposities zijn er het hele jaar door, maar vaak ontbreekt de tijd om ze te gaan bezoeken. Exhibition On Screen brengt in samenwerking met topmusea en kunstinstituten spraakmakende tentoonstellingen naar het witte doek. Loop niet alleen door de tentoonstelling, maar je krijgt ook boeiende informatie aangeboden in interviews met curatoren, kunstenaars en restauratoren. De Exhibition On Screen films bieden een meeslepende, filmische reis langs ’s werelds meest geliefde kunst en hun makers. En nu dus ook gewoon vanuit de comfortabele bioscoopstoel in Cinema Amstelveen.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2019)

Johannes Vermeer (1632 - 1675) was een Nederlandse kunstschilder die zich in huiselijke interieurtaferelen van het middenklasse leven specialiseerde. Vermeer had een voorkeur voor tijdloze, ingetogen momenten. Hij blijft raadselachtig vanwege de onnavolgbare kleurstelling en het verbijsterende lichtgehalte. Vermeers schilderijen, meestal genrestukken en een paar historiestukken, allegorieën en stadsgezichten, onderscheiden zich door een subtiel kleurgebruik en een ideale compositie. Hij gebruikte soms dure pigmenten en had een grote voorkeur voor ultramarijn en loodtingeel (geel pigment)


Verder op het programma: - dinsdag 12 februari 2019 19.30 uur Cézanne - Potraits of a Life, dinsdag 2 april 2019 19.30 uur Girl with the Pearl Earring, dinsdag 21 mei 2019 19.30 uur Hokusai - British Museum Presents. Voorafgaand aan iedere vertoning verzorgt museumdocent en kunsthistoricus Henk van den Bosch een inleiding op de kunstenaar en/of stroming. Aanvang inleiding 19.30 uur. Aanvang film 20.15 uur. Kijk op www.cinemaamstelveen.nl  en entreebewijzen zijn 24 uur per dag online te bestellen voor alle tijden en data.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.